March 26, 2023

MSV’71 – WCR

Einduitslag: 2-4
Foto’s van Mirjam Hulsman: HIER

Verdiende overwinning WCR

De wedstrijd in Maassluis kende een wervelende start. Niet alleen vanwege de harde wind op het open complex, maar ook door de drie doelpunten die binnen een kwartier vielen.

WCR kwam vroeg op voorsprong. Diego gaf een prima steekbal op Bas die beheerst de eerste maakte. Nog geen minuut later kreeg WCR een strafschop tegen. Het stond dus snel gelijk, 1-1.

In de 15e minuut werd Bas op identieke wijze weggestuurd door Jordy en schoot zijn tweede van de dag binnen. WCR profiteerde optimaal van de ruimte achter de verdediging. De storm ging liggen en WCR hield de overhand in de eerste helft. Helaas voor WCR moest doelpuntenmaker Bas met een hamstringblessure zich laten wisselen.

De tweede helft was matiger. MSV’71 probeerde, maar creëerde weinig kansen. WCR bleef eenvoudig overeind, maar zette hier niet veel tegenover. Jeremy besliste de wedstrijd in de 63e minuut na een bekeken vrije trap. Ook de 1-4 viel nog na een te korte terugspeelbal. Invaller Robin R gebruikte zijn snelheid en wist het cadeautje dankbaar uit te pakken.

Een heus eindoffensief zorgde er nog voor dat de 2-4 viel. De overwinning voor WCR was echter binnen, eindstand 2-4.

Foto: Mirjam Hulsman
Share

6e Joost van Looijen Toernooi

De voorbereidingen voor het 6e Joost van Looyen toernooi zijn in volle gang. Een eerbetoon aan een man met een groot WCR-hart. Het jaarlijks terugkerend 7×7 toernooi voor volwassenen zal plaats vinden op zaterdag 10 juni van 11.00 tot 17.00. Iedereen is welkom: vriendenteams, selectieteams, bedrijventeams, vrouwenteams en ook familieteams. Er zal uiteraard weer een dj aanwezig zijn en de barbecue zal weer buiten staan. Er is plaats voor 24 ploegen. Na het toernooi zal er een feestavond zijn voor iedereen die wil komen. Alle vrijwilligers zullen op die dag hun uiterste best doen om alles goed te regelen voor de deelnemers en bezoekers van het toernooi. Alle deelnemende ploegen krijgen weer bonnen van de sponseren. Een meter bier, fles sinas en cola en een bittergarnituur. De voorgaande jaren ging het snel met de inschrijvingen. Dus wees er snel bij vanaf vandaag inschrijven bij Jan de Groote 06-10572274. Onder vermelding van teamnaam en in welke kleur tenue je gaat spelen.

mvg,

de toernooicommissieShare

WCR – Hermes DVS

Eindstand 1-1
Foto’s van Aad Kraaijenbrink: HIER

WCR vergeet de koploper echt pijn te doen

In de heenwedstrijd hebben de ploegen 1-1 gelijk gespeeld door een late gelijkmaker van Hermes DSV. De ploegen waren gelijkwaardig. Toch was het gat op de ranglijst inmiddels opgelopen tot twaalf punten.

De wedstrijd was nog maar net begonnen en de bal lag voor WCR helaas al op de stip. Een lichte duw werd genadeloos afgestraft door de scheidsrechter. Hermes faalde niet, 0-1. WCR was strijdlustig en ging voor iedere bal. Een aantal kansen werden niet benut. Na een half uur probeerde Hermes wat terug, maar de organisatie bij WCR stond prima.

Vlak voor rust viel de gelijkmaker. Cuca wist vanaf de zestienmeter met een geplaatst schot de verre hoek te vinden, ruststand 1-1.

Na rust domineerde WCR de wedstrijd. Hermes beperkte zich tot verdedigen en lange ballen naar voren. Iedereen voelde dat de tweede treffer van WCR eraan zat te komen. Helaas kon de ploeg uit Rhoon het overwicht niet op het scoreboard uitdrukken. Er werd de tweede helft niet meer gescoord, eindstand 1-1.

Ten slotte een eervolle vermelding voor de scheidsrechter die twaalf gele kaarten wist te trekken tijdens deze sportieve wedstrijd, inclusief twee kaarten voor beide trainers.

Share

Minipupillenvoetbal bij WCR weer van start!

De minipupillen van WCR zijn weer van start gegaan en zij kunnen wel wat extra spelertjes gebruiken! Kinderen van 6 en 5 jaar (of bijna 5 jaar) zijn welkom om spelenderwijs te leren voetballen. Bij WCR staat spelplezier altijd voorop. Onder leiding van ervaren en positief ingestelde trainers leren de kinderen dribbelen, passen, schieten, scoren & juichen! Bij WCR kun je direct aansluiten want er is geen wachtlijst. Buiten de schoolvakanties om trainen de minipupillen 1x per week op zaterdagochtend tussen 10:00uur en 11:00uur op het veldje naast onze sporthal aan de Omloopseweg. Kom gerust een paar keer vrijblijvend meetrainen om te kijken of het iets is. Uw kind aanmelden of heeft u nog vragen? Stuur dan even een appje naar trainer Adam (0643978685).

Share

VOB – WCR

Eindstand: 0-5

WCR weet weer wat winnen is.

Na twee nederlagen wist WCR dat een overwinning cruciaal was om aan de bovenkant van de middenmoot te blijven. Vooraf was het nog even onduidelijk of de wedstrijd door kon gaan. Er werd namelijk voor het eerst dit seizoen uit op natuurgras gespeeld.

WCR begon vrij matig aan de wedstrijd mede door het extreem zware en hobbelige veld. VOB wist de eerste kansen van de wedstrijd niet te benutten. Gedurende de wedstrijd bleek doelman Arjan meerdere malen een heuse sta in de weg wanneer VOB gevaarlijk dreigde te worden.

Vrijwel de eerste kans voor WCR was meteen raak. Jordy stuurde Jeremy weg, die na een goede kapbeweging de bal hard binnen wist te schieten. Enkele minuten later weer een combinatie van het tweetal met als eindstation Bas die ook de bal hard binnenschoot, 0-2.

Na rust een kickstart voor WCR. Jeremy wist te profiteren van een te korte terugspeelbal en maakte zijn tweede van de dag. Verder was de tweede helft niet hoogstaand, maar WCR wist nog twee goede goals via Bas en Darragh te maken. Al met al een regelmatige overwinning. Niet hoogstaand, maar er werden mooie doelpunten gemaakt. Eindstand 0-5.

Foto: Mirjam Hulsman

Share