December 6, 2022

WCR – Steeds Hooger

Einduitslag: 1-1
Foto’s van Aad Kraaijenbrink: HIER

Slordig WCR morst punten

Vorige week werd er gewonnen van de koploper en werd er gesproken over het sterke collectief. Zaterdag tegen Steeds Hooger was het als collectief echter zwaar onder de maat.

WCR was in de eerste helft slordig met veel balverlies. Buiten een aantal spaarzame momenten van WCR, was het Steeds Hooger die gevaarlijker was. Steeds Hooger wist dat het met de juiste instelling vandaag kansen zou krijgen.

In de 12e minuut kwam Steeds Hooger op voorsprong. Het was dat keeper Arjan zijn ploeg op de been hield anders had de achterstand groter kunnen zijn.

In de tweede helft ging WCR veelvuldig op zoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk duurde dit tot de 69e minuut waar een voorzet vakkundig door een verdediger van Steeds Hooger achter eigen doelman werd gewerkt. Het geloof en de juiste mindset sloop terug in de ploeg.

Enkele minuten later kreeg WCR een strafschop, een unieke kans om op voorsprong te komen. Typerend voor de wedstrijd ging deze er helaas niet in.

Al met al een teleurstellend resultaat. Zeker met de kennis achteraf dat de concurrentie punten heeft laten liggen. Volgende week in en tegen Blijdorp, tot dan!

Share

Rotterdam United – WCR

Einduitslag 0-1
Foto’s van Mirjam Hulsman: HIER

WCR ontneemt Rotterdam United ongeslagen status

Veel toeschouwers uit Rhoon waren benieuwd of WCR tegenstand wist te bieden tegen Rotterdam United. Ze trotseerden zowel de kou als de Rotterdamse parkeermeters om de topper in Rotterdam-West te bekijken.

Vooraf wist men dat dit een zware wedstrijd zou gaan worden. Rotterdam United had namelijk de perfecte score staan en de Eerste Periode was dan ook een prooi voor Rotterdam United.

De wedstrijd begon en beide tegenstanders bleken al snel gelijkwaardig aan elkaar. Rotterdam United startte energiek en het was meteen duidelijk dat WCR alle zeilen bij moest zetten. Toch kreeg WCR vrij snel grip op de wedstrijd en neutraliseerde het spel van Rotterdam United. De energie ebde daardoor langzaam weg bij de thuisploeg.

WCR kreeg meerdere kansen om de score te openen. Een bijzonder moment in de 20e minuut. Uit een hoge voorzet wist Roeland de bal op het doel te werken. Een verdediger van Rotterdam United hield de bal tegen met beide handen in de lucht, een zuivere penalty. De warrig leidende scheidsrechter zag dit niet en greep niet in.

Ondanks dat WCR de gevaarlijkere partij was, gingen beide ploegen zonder te scoren de rust in. Na de rust had Rotterdam United duidelijk de boodschap meegekregen dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. De tweede helft bleek vooral een fysiekere helft. Tegelijkertijd probeerde Rotterdam United de bal sneller rond de spelen.

WCR had na rust meer moeite met Rotterdam United, maar het wist toch redelijk eenvoudig overeind te blijven. WCR streed voor iedere meter in een compacte organisatie. Door Rotterdam United niet in hun kracht te laten komen, wist Rotterdam United weinig tot geen kansen te creëren.  

Halverwege de tweede helft kwam een afgeslagen hoge bal terecht bij Cuca. Cuca twijfelde niet en nam de bal vol op de wreef. Via de binnenkant van de paal wist hij WCR op 1-0 voorsprong te brengen.

In de slotfase zette Rotterdam United alles op alles om de gelijkmaker te maken. Dit kostte ze onder andere een rode kaart (2x geel). Vlak voor tijd was er nog een harde charge van een invaller van achteren op Cuca. Pure frustratie, die door de scheidsrechter slechts met geel werd bestraft.

Wat een collectief en wat een verdiende overwinning. Zeker wanneer we na negentig minuten naar de kansenverhouding kijken. Beide tegenstanders waren gelijkwaardig aan elkaar, maar het was toch WCR dat wist te winnen en hiermee Rotterdam United de ongeslagen status wist te ontnemen.

Volgende week spelen we thuis tegen Steeds Hooger. De ploeg die de laatste weken zijn naam eer aan doet en inmiddels op de 10e plaats is terug te vinden. Tot dan!

Share

WCR – MSV’71

Einduitslag: 3-0
Foto’s van Aad Kraaijenbrink: HIER

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen MSV’71 op het programma. Vooraf was al duidelijk dat WCR ten opzichte van vorige week tegen Hermes DSV met drie aanpassingen moet aantreden. Melvin, Winston en Bas waren door verschillende redenen afwezig.

Ondanks de regen van de afgelopen dagen lag het veld er keurig bij. De voetbalomstandigheden waren perfect voor een goede pot voetbal. Ook goed om te zien dat huisfotograaf Aad na een lange periode weer aanwezig kon zijn!

WCR begon voortvarend aan de wedstrijd en zat er vanaf de aftrap bovenop. De tijd op het scoreboard sprong naar 39 seconden en de bal lag al in het netje. Na een goede actie van Robin aan de rechterkant wist hij de linksback te passeren en de bal af te leveren bij Darragh, die met een volley tegendraads de bal binnen wist te werken. Zowel Robin als Jeremy bleken beide deze middag een ware plaag voor hun directe tegenstanders.

Niet veel later was het bijna weer raak. Een prima aanval opgezet waar de bal aan de linkerkant via Jeremy werd doorgegeven aan een opstomende Kevin. Hij besloot direct hard op goal te schieten, maar helaas stond de keeper van MSV’71 goed gepositioneerd.

WCR was duidelijk de bovenliggende partij. MSV’71, dat overal kort op zat, wist zich voornamelijk te onderscheiden in het grote aantal corners. Even zat de schrik er nog in na een harde tackle van de aanvoerder van MSV’71 op Roeland. De scheidsrechter besloot het af te doen met geel, maar slachtoffer Roeland had zichtbaar last. Gelukkig wist verzorgster Mirjam Roeland weer op te lappen zodat hij de wedstrijd kon hervatten, maar Roeland moest zich later in de tweede helft wel laten vervangen.

Halverwege de eerste helft was het weer raak voor WCR. Darragh schoot binnen de zestienmeter op goal en de keeper wist het harde schot net te pareren. Jeremy wist in de rebound goed voor zijn tegenstander te komen en de 2-0 binnen te werken. Helaas ging de grensrechter niet mee en stak zijn vlag in de lucht. “Welkom in het amateurvoetbal”, aldus de uitleg van de scheidsrechter.

In de 32e minuut was het nu wel raak. Een goed aangemeten corner van Jordy vond het hoofd van Darragh, die hard raak kopte.

In de tweede helft bleef WCR prima overeind. Een stabiele organisatie achterin onder leiding van good old Arjan. De beslissing viel in de 53e minuut. Wederom een prima aanval van WCR die in de as van het veld bij Robin belandde. Hij wist de verdediging van MSV’71 te kijk te zetten met een hakje en zo Darragh een op een te zetten. Darragh faalde niet en zijn tweede opeenvolgende hattrick in een thuiswedstrijd werd een feit.

WCR kwam niet meer in de problemen. Wel kreeg het meerdere malen de mogelijkheid om de score verder uit te breiden. Helaas lukte het in de afronding niet meer. Eindstand 3-0.

Na de wedstrijd stond een prima verzorgde Surinaamse avond op het programma. Aike’s Kitchen zorgde voor een fantastisch buffet en DJ Wolf zorgde voor de bijbehorende Surinaamse vibes. Speciale dank gaat uit naar Ruud voor de organisatie van deze mooie avond!

Volgende week reizen we af naar het Westland voor de volgende wedstrijd tegen Maasdijk. Tot dan!

Share