June 5, 2023

WCR revancheert zich na zwakke competitiestart

Opstelling: Stefan Roukema, Xander van Kralingen, Quyten Deelen, Rens Waalboer, Kevin de Groote, Collin Goudt, Jordi Dirven, Mitchel Keikes, Brandon Eschmeijer, Jeremy vd Ent, Darragh Zondervan.

Wissels: Jordy Hofma, Robin Romijn, Roger Kien, Thomas Pietersen.

WCR moest noodgedwongen de wedstrijd beginnen met een aantal wijzingen in de opstelling. Ondanks een iets wat stroeve start, begon WCR steeds meer in de wedstrijd te komen. In de 17e minuut een scherpe corner van Brandon Eschmeijer die het hoofd van Darragh Zondervan wist te bereiken. Darragh kwam goed voor zijn directe tegenstander en wist met het hoofd de bal achter de doelman te knikken.

Na de 1-0 volgden een paar goede aanvallen, helaas werden deze niet afgerond. In de 25e minuut was het wel raak, Kevin de Groote veroverde de bal van zijn directe tegenstander en wist met een verfijnde steekpass Brandon Eschmeijer weg te sturen. Brandon wist de bal van de zijkant strak voor te trekken en wederom was Darragh Zondervan doeltreffend. Darragh wist met een geniaal hakje de keeper te verschalken.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_3450.jpg

Fotograaf Aad Kraaijenbrink maakte weer een mooie reportage, klik HIER voor alle foto’s

WCR was de dominerende partij in de eerste helft en het leek dan ook op een eenvoudige overwinning uit te lopen. Helaas liep dit anders, zonder dat Zinkwegse Boys voor de rust echt gevaarlijk wist te worden, kreeg het op slag voor rust een terechte strafschop. De strafschop is helaas voor WCR een wekelijks terugkerend ritueel, dit maal werd een hoge lange bal niet op waarde geschat, waardoor er aan de noodrem getrokken moest worden. De spits van Zinkwegse Boys wist het cadeautje uit te pakken door de bal met een lage schuiver achter de doelman te krijgen, 2-1.

Na de rust een matig WCR die de Zinkwegse Boys meer in de wedstrijd lieten komen. Het wedstrijdbeeld schommelde heen en weer. Zinkweg kreeg een aantal kansen, maar de achterhoede van WCR wist onder leiding van Quyten Deelen goed tegenstand te bieden.

In de 62e minuut werd de gelijkmaker een feit. Wederom was het een hoge lange bal die achterin gevaarlijk werd. De bal kwam terecht bij een buitenspeler die de bal breed legde op de rand van de zestienmeter. Ongehinderd wist Zinkweg de 2-2 binnen te schuiven.

Na de gelijkmaker volgde een aantal (noodgedwongen) wijzingen in het team van WCR en ging het nadrukkelijk op zoek naar de verlossende 3-2. Zowel Zinkweg als WCR hadden beide een aantal goede mogelijkheden om de derde treffer te maken. Uiteindelijk was het WCR die vlak voor tijd de 3-2 wist te maken. Invaller Roger Kien wist vanaf de linkerflank Darragh Zondervan te bereiken die daarbij zijn derde van de middag wist te maken.

Eindelijk was de strijd terug bij WCR. Het spel zal moeten verbeteren, maar WCR weet gelukkig weer wat winnen is. Hopelijk kan de positieve lijn doorgezet worden. Volgende week zaterdag staat de inhaalwedstrijd tegen Simonshaven (uit) op het programma, hopelijk tot dan.

Kevin de Groote


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.