October 2, 2022

WCR kijkt weer omhoog

Voor de tweede keer in één maand werd de wedstrijd in en tegen Simonshaven afgelast. Hopelijk is de derde maal (21 december) wel raak, anders is Simonshaven altijd welkom om de wedstrijd aan de Omloopseweg te spelen.

WCR begon de thuiswedstrijd tegen NBSVV met een aantal aanpassingen in de basisformatie. In totaal ontbraken er vier spelers van de eerste selectie waaronder keeper Stefan Roukema. Vervanger Robert van Mourik deed dit prima – na eerst 90 minuten bij het tweede te hebben gekeept.

WCR begon vrij onwennig aan de wedstrijd, wellicht was de ploeg uit Rhoon onder de indruk van de minuut stilte tegen racisme. De eerste twintig minuten waren alles behalve hoogstaand. Het spel schommelde heen en weer zonder noemenswaardige kansen van beide kanten.

In de 25e minuut werd de ban gebroken. Een corner van Nick Groenenboom wist het hoofd van verdediger Quyten Deelen te vinden, met een harde kopstoot wist hij de bal achter de jonge doelman van NBSVV te werken.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_3653.jpg

Fotograaf Aad Kraaijenbrink was er bij voor de foto’s, klik HIER voor de reportage.

Langzaamaan begon WCR voetballend de overmacht te krijgen. NBSVV had moeite om de strijd op het middenveld te winnen en deed er alles aan om WCR te stoppen.

De ploeg uit Nieuw-Beijerland speelde op het spreekwoordelijke randje. In totaal trok de scheidsrechter vijf maal geel voor NBSVV. Bij twee kaarten werd er hardop afgevraagd of de kleur wel terecht was. Verder verliep vrijwel de hele wedstrijd sportief.

In de 36e minuut een geweldige aanval (en goal) van WCR. Mitchel Keikes wist met een hoge crossbal Kevin de Groote aan de linkerkant te bereiken. Hij trok de bal strak voor de goal. Darragh Zondervan wist na een mooie loopbeweging voor de verdediger van NBSVV te komen en schoot laag de 2-0 binnen. Helaas dacht de grensrechter dat Darragh buitenspel stond, de scheidsrechter nam het vlagsignaal consequent over.

Het tweede officiële doelpunt viel hierna snel. Dit maal was het Mitchel Keikes die Darragh Zondervan direct wist te bereiken, Darragh wist beheerst zijn eerste van vandaag te maken. In de 50e minuut een identieke situatie waar wederom Darragh het eindstation was na een prima voorzet van Mitchel – die later uitgeroepen werd tot Man of the Match.

Na de 3-0 werd het vrij snel duidelijk dat WCR van plan was om meer treffers te maken.

In de 50e minuut werd de lichtvoetige Mitchel Keikes na een mooie actie onreglementair onderuit gehaald in de zestienmeter. Een koud kunstje voor Darragh – zo werd gedacht – maar de doelman van NBSVV wist de penalty te keren.

In de 73e minuut werd de derde treffer van Darragh wel een feit. De goal kwam voort uit een traditionele kluts in de zestienmeter. Het slotakkoord was voor Jeremy van der Ent, die de bal hard en hoog achter de doelman van NBSVV wist te werken (assist Darragh).

Positief dat WCR eindelijk de 0 wist te houden en dat het ook eindelijk geen penalty tegen wist te veroorzaken. Grootste minpunt was het grote aantal kansen die WCR mistte, de uitslag had uiteindelijk hoger kunnen en misschien wel moeten uitpakkenVolgende week speelt WCR de uitwedstrijd tegen Piershil, hopelijk tot dan.

Kevin de Groote

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.