December 2, 2022

Benauwde zege WCR in Goudswaard

In Goudswaard begon WCR waar het de week daarvoor in Piershil was geëindigd. Het spel van WCR was matig. Het baltempo lag te laag waardoor de ploeg uit Rhoon zich niet kon onderscheiden. 

In een nietszeggende eerste helft wisten de Goudswaardse Boys wel van zich te laten horen. Binnen vijf minuten wist Goudswaard een van de spaarzame kansen direct te benutten.

WCR kreeg in de opvolgende periode een aantal kansen, maar telkens bleek de enorme doelman van Goudswaard een ware ‘sta-in-de-weg’. 

WCR bleef te afwachtend. Daardoor kon Goudswaard de eerste helft te makkelijk op de been blijven.

In de tweede helft een aanvallende wijziging aan de kant WCR. WCR bleek eindelijk wakker en nam het initiatief volledig over. Goudswaard kon in deze fase van de wedstrijd alleen maar tegenhouden. Het was dan ook wachten totdat WCR zou scoren. 

De gelijkmaker volgde in de 53e minuut. Jeremy werd door Mitchel weggestuurd en wist vanaf links zijn tegenstander te passeren en met zijn rechterbeen achter de doelman te schieten. 

Na een behoorlijk aantal onbenutte kansen wist WCR in de 70e minuut op voorsprong te komen. Kevin wist met een cross-bal Mitchel te bereiken die de een-op-een situatie met de doelman koelbloedig afrondde.  

Vrijwel uit het niets kon Goudswaard toch nog in de 88e minuut gelijk maken. Een lage voorzet vanaf rechts werd binnengeschoten door de spits van Goudwaard. 

De bevrijdende 2-3 viel in de 91e minuut. Giovanni wist vanaf de rechterkant de bal op het hoofd van Darragh te parkeren. Uit de rebound kon Darragh uiteindelijk met de voet scoren.

De grensrechter – die zich de gehele wedstrijd onderscheidde door ‘zeer scherp’ te vlaggen – zag wederom buitenspel, maar werd terecht overruled door de scheidsrechter. 

Uiteindelijk een verdiende overwinning voor de ploeg uit Rhoon, die het zichzelf veel te lastig heeft gemaakt. Volgende week zal WCR er vanaf de eerste minuut moeten staan, dan komt het ongeslagen GOZ naar de Omloopseweg.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.