December 2, 2022

Wederom geen overwinning WCR tegen SCO’63

Aan het speelveld van WCR zou het zaterdag in ieder geval niet liggen. De vrijwilligers hadden de dagen voor de wedstrijd veel energie gestoken in het preparen van het veld.

In de beginfase van de eerste helft kreeg WCR een aantal kansen. Echter, SCO’63 bleef eenvoudig overeind. Het was SCO’63 die dominanter werd en de wedstrijd meer naar zich toe trok.

In de twaalfde minuut kwam SCO’63 op voorsprong. Met een hoge lange bal werd de sterke spits van SCO’63 in stelling gebracht. De verdediging van WCR stond niet goed opgesteld, de spits schoot hard en laag binnen.

SCO’63 was een stuk agressiever dan de thuisploeg. Veel kleine overtredingen werden er toegepast om WCR het spel onmogelijk te maken. Een aantal maal ging de enthousiaste rechtsbuiten van SCO’63 in de fout, wat hem al vroeg een gele kaart opleverde. Halverwege de eerste helft volgde een te late tackle van achteren, normaliter geel. De scheidsrechter spaarde de speler, waardoor de trainer snel van de mogelijkheid gebruik maakte om de speler te wisselen.  

In de 33e minuut was het raak voor WCR. Een prima aanval van WCR. Mitchel speelde Jeremy op de zestienmeter aan; met een een-twee bereikten zij elkaar en stiftte Mitchel de bal over de uitgekomen doelman heen.

Op slag van rust werd WCR wederom op achterstand gebracht. Een middenvelder dribbelde eenvoudig naar voren en schoot vanaf twintig meter onberispelijk raak. Een domper voor WCR zo vlak voor het rustsignaal.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_6670.jpg

Klik HIER voor alle foto’s, fotograaf Aad Kraaijenbrink

In de tweede helft bracht WCR meer strijd en kreeg het meer grip op de wedstrijd. De kansen kantelde licht in het voordeel van WCR. Een aantal maal scheelde het een halve schoenmaat of de ploeg uit Rhoon had de gelijkmaker gemaakt.

In de 65e minuut een gevaarlijke steekbal van SCO’63. De spits werd diep gestuurd en ging samen met Quyten richting het doel van WCR. Een geweldige tackle van Quyten voorkwam dat de spits kon schieten. Tot verrassing van vriend en vijand zag de warrig leidende scheidsrechter vanaf de middenlijn een overtreding en legde de bal op de penaltystip. Enige juiste beslissing was om geen rood te trekken en WCR dubbel te straffen. Doelman Stefan wist met een voortreffelijke duik de bal uit het doel te houden.

In de 79e het laatste doelpunt van de dag. De bal werd van achteren hoog achter de verdediging van SCO’63 geplaatst. De laatste man wist in een uiterste poging de bal terug te koppen naar de doelman, helaas voor hem kopte hij de bal prima achter de doelman.

Uiteindelijk een terechte uitslag, die ervoor zorgt dat WCR tweemaal niet van SCO’63 kan winnen. Nu volgt er een break van twee weken. Eerstvolgende wedstrijd is 7 maart uit tegen Hekelingen. Hopelijk tot dan.

Kevin de Groote

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.