September 26, 2020

WCR loopt averij op tegen Hekelingen

Na een heuse voorjaarsstop mocht WCR afreizen naar Spijkenisse waar het aantrad tegen vv Hekelingen. WCR had nog iets goed te maken. In de heenwedstrijd ging vrijwel alles mis voor WCR en werd het 0-4.

In de beginfase leek het er al snel op dat dit een aantrekkelijke en open wedstrijd zou worden. Beide elftallen gingen gecontroleerd te werk met als uitgangspositie ‘de nul’. Hekelingen kreeg een aantal mogelijkheden, echter bleef de achterhoede van WCR zonder problemen overeind.

Af en toe leek de wedstrijd op een waar schaakspel. Beide ploegen speelden de bal koelbloedig heen en weer om een opening te vinden.

In de eerste helft liet Hekelingen regelmatig zien dat het bij de betere voetballende ploegen van deze competitie hoort, maar vaak wist het geen vuist te maken tegen het goed georganiseerde WCR. WCR had op haar beurt geleerd van de fouten in de heenwedstrijd.

Halverwege de eerste helft een aantal goede mogelijkheden voor WCR. Voorbeeld hiervan was een mooie een-twee combinatie tussen Kevin en Darragh waarna eerstgenoemde de bal hard voor het doel trok, de ingelopen Mitchel kon de bal op een haar na niet binnen glijden.

Zuur was het dan ook om te zien dat Hekelingen in de 38e minuut op voorsprong kon komen. Een steekbal zorgde voor een gevaarlijke situatie – deze leek prima onder controle – maar via de benen van twee spelers eindige de bal toch voor een Hekelingen speler; deze kon eenvoudig de 1-0 binnen schuiven.

Op slag van rust viel de verdiende gelijkmaker. Wederom een klassieke aanval waar Kevin spits Darragh wist te bereiken. Darragh stuurde Mitchel diep. Mitchel wist op zijn beurt de bal hard en laag in te brengen waar de ingelopen Darragh prima binnen kon schieten. 

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Het aanvalsspel van Hekelingen nam af en de lange bal werd meer gehanteerd. WCR kreeg in de loop van de tweede helft een aantal grote kansen. Zowel Jeremy als Darragh waren een aantal maal het eindstation, maar de precisie miste voor het doel.

Uiteindelijk een gelijkspel waar zowel Hekelingen als WCR niets mee op schoot. Kijkend naar de wedstrijd wel een terechte uitslag. Verder nog complimenten aan de scheidsrechter. Met zijn achttien jaar wist hij de sportieve wedstrijd prima te begeleiden.

Volgende week wederom een uitwedstrijd. Ditmaal tegen de Zinkwegse Boys, hopelijk tot dan.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.