September 26, 2020

Coronanieuws

Beste ouders, bezoekers en spelers,

Gelukkig bent u weer allen welkom om het sportcomplex van WCR. Wij willen dit graag zo houden want we hebben de aanwezigheid van u allen erg gemist de afgelopen maanden. Om het zo te kunnen houden hebben wij een aantal regels opgesteld met het verzoek aan u allen zich hieraan te houden. Niemand zit te wachten op een uitbraak van het virus of erger nog dat leden of bezoekers van onze club door het virus worden getroffen. Komende weken zal steekproefsgewijs middels een afstandsmeting, bij u de temperatuur worden gemeten. Wij rekenen op uw medewerking hieraan. Daarnaast verzoeken wij u actief de volgende regels in acht te nemen:

●  Alle teams worden verzocht op de training, net als voor de vakantie, zo weinig mogelijk gebruik te maken van de kleedkamers. (liefst alleen voor toiletgebruik)

●  Elke speler moet een eigen gevulde bidon meenemen van huis.

●  Op het gehele complex en in de kantine moet onderling de 1,5 meter afstand gehouden worden


Aangezien we nog steeds gebonden zijn aan spelregels vanwege het Covid-19 virus hebben wij aanvullend een aantal huisregels waar we ons allen aan dienen te houden op ons sportpark. Onder andere voor de kantine en kleedkamers zijn er een aantal aangepaste afspraken van kracht.

Lees onderstaande afspraken goed en neem de regels hiervoor in acht. Mocht dit, per ongeluk, een keer niet gebeuren, spreek elkaar er gerust op aan!

●  Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;

●  Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

●  Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.

●  Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten).

●  Vermijd drukte.

●  Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek van ons sportcomplex.

●  Schud geen handen en geef geen “high fives”.

●  Tijdens training en/of wedstrijden is het spugen en “legen van de neus” verboden

●  Spelers en staf: voorafgaand aan de wedstrijd, training en tijdens rustmomenten dienen spelers boven de 18 jaar WEL 1,5 meter van elkaar te houden ook in de kleedkamers en kantine.

●  Trainers en leiders houden toezicht op de afspraken bij en rondom trainingen en wedstrijden.

●  Geforceerd stemgebruik of zingen langs het veld en spreekkoren is niet toegestaan.

●  Bij de entree van de kantine, staat een dispenser met desinfectiemiddel, gebruik deze bij het betreden van het gebouw.

Kleedkamers

●  Kom, ook bij (oefen)wedstrijden, zoveel mogelijk omgekleed naar de club.

●  We vragen zo min mogelijk  gebruik te maken  van de kleedkamers;

●  We gaan de komende periode tot de start van de competitie kijken hoe we het kleedkamergebruik verantwoord kunnen organiseren, dwz dat teams in shifts gebruik kunnen maken van de kleedkamers.

●  Max 8 personen in de kleedruimte en max. 2 personen tegelijkertijd onder de douche en houdt 1,5 meter afstand.

●  Er worden geen wedstrijdbesprekingen gehouden in de kleedkamer.

●  Voor drinken tijdens en na de wedstrijden/trainingen is er géén centrale krat met bidons – sporters dienen hun eigen bidon met drinken mee te nemen

●  Bij binnenkomst heb je jouw handen (thuis) gewassen en/of gedesinfecteerd.

●  Verantwoordelijkheid voor juist gebruik van de kleedkamers ligt bij de trainer en leider.

Ouders en toeschouwers

●  Per veld mogen wij, zonder reserveringen, gezondheidscheck en toewijzen van plaatsen, maximaal 250 toeschouwers ontvangen (vol=vol). Voor binnen (kantine) geldt maximaal 100 personen (dit is exclusief kader, officials, medewerkers en vrijwilligers).

●  Geforceerd stemgebruik of zingen langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

●  Draag een mondkapje vanaf 13 jaar en ouder wanneer personen buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en of bij uitwedstrijden.

Kantine

●  Minimaliseer rondlopen en vol=vol

●  Let op en houdt rekening met de borden en aangegeven routing (pijlen) in de kantine, zowel voor de bar als keuken.

●  De ingang van de kantine is via het halletje bij de commissiekamer en toiletten –  de uitgang is bij de openslaande deuren (hoofdveld) en/of bij de uitgang naast de sporthal.

●  Gebruik binnen alleen de beschikbare stoelen, staand nuttigen van drankjes is toegestaan, met inachtneming van de 1,5 mtr).

●  Als binnen alle stoelen bezet zijn, ga je naar buiten op het terras.

●  Betaal zoveel mogelijk met de PIN.


We wensen iedereen weer ontzettend veel voetbalplezier het komende seizoen en doen een beroep op ieders gezond verstand inzake het corona-protocol. Samen krijgen we alles voor elkaar

Bestuur r.k.s.v. WCR

In de hoop dat deze bekendmaking mogelijk een ander gedrag op ons sportpark laat zien,  willen we benadrukken dat vanuit het bestuur geen enkele verplichting is om na de wedstrijd elkaar een handje of een knuffel te geven. Een vriendschappelijke elleboogstoot is meer dan voldoende maar zelfs dat is wat ons betreft niet nodig.

Dat een en ander soms moeilijk te verwezenlijken is laat de affaire rondom het huwelijk van Grappenhaus wel zien. Neemt niet weg dat onze clubcultuur gekenschetst wordt dat we elkaar in positieve zin op mogen blijven aanspreken.

Met vriendelijke groet

Het bestuur van WCR

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.