January 25, 2022

WCR-Abbenbroek

Na de zeperd van vorige week tegen Kethel Spaland wist WCR één ding zeker: het moet veel beter. Na een goede trainingsweek stond de tweede bekerwedstrijd tegen op het programma, ditmaal thuis tegen Abbenbroek.

Eindelijk kon het trainersduo Richard van der Werff en Mladen Maksimovic beschikken overeen completere selectie. Vanaf de aftrap werd duidelijk dat WCR uit een ander vaatje tapte dan vorige week.
Het veldspel in de eerste helft was goed en op een kleine fase na was WCR de bovenliggende partij.

Het duurde tot de 36 e minuut voordat het eerste doelpunt viel. Jeremy wist vanaf de rechterkant met een hoge voorzet Darragh te bereiken. Darragh wist op zijn beurt de bal achter de doelman te werken. Lang duurde de voorsprong niet. In de 39 e minuut een verslapping aan de zijde van WCR, waardoor de rechtsbuiten van Abbenbroek met een droge knal de bal in de benedenhoek wist te werken.

Fotograaf Aad Kraaijenbrink was erbij voor de foto’s. Klik HIER voor de complete reportage.

Na rust kreeg Abbenbroek iets meer grip op de wedstrijd. Desondanks bleef WCR genoeg kansen creëren om op voorsprong te komen. Toch was het Abbenbroek dat in de 57 e minuut toesloeg en op 1-2 wist te komen.

Nu was het de beurt aan WCR om snel terug te komen.
Dit gebeurde dan ook al in de 61 e minuut. Bas wist Darragh te bereiken en hij maakte zijn tweede van de dag.

In de 69 e minuut kwam Abbenbroek wederom op voorsprong. Een voorzet van de linkerkant van WCR werd niet goed beoordeeld, waardoor de spits 2-3 kon binnenkoppen.
WCR ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en misschien wel meer. In de 79 e minuut een penalty voor WCR. Helaas werd deze kans niet verzilverd.
De bal eindigde aan de verkeerde kant van de paal.

Er werd niet meer gescoord waardoor WCR wederom verloor. De wedstrijd gaf genoeg aanknopingspunten om verder aan te werken. Zowel verdedigend als aanvallend zal er meer scherpte moeten komen.

Volgende week de laatste test voordat de competitie van start gaat. In Rotterdam speelt

WCR tegen HOV/DJSCR. Hopelijk tot dan!

Kevin de Groote

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.