October 26, 2020

Vliegende start WCR

Niet alleen WCR had de strijd in de competitie gemist. Blijkbaar ook de KNVB, die als eerste wedstrijd een heuse topper op het programma plaatste. WCR thuis tegenkampioenskandidaat GOZ.

Een matige voorbereiding ging vooraf met wisselende resultaten. Het was na een aantal aanpassingen in het elftal wennen voor de ploeg uit Rhoon. Desalniettemin wist men dat de eerste wedstrijd meteen een enorm belangrijke zou zijn.

Vorig jaar begon de wedstrijd met veel vuurwerk langs de kant. Dit jaar was het directvuurwerk op het veld. WCR begon voortvarend aan de wedstrijd en liet meteen zien hoehongerig het was. In de eerste vijf minuten kreeg WCR al grote kansen.

 Klik HIER voor alle foto’s, fotograaf Aad Kraaijenbrink

Tot twee keer toe brak Kevin door op de linkerkant en wist de bal strak voor te geven. Helaas voor WCR resulteerde dit niet direct in een voorsprong.

WCR domineerde de eerste helft met goed positiespel. GOZ was duidelijk overrompeld door de krachtsvertoning van WCR en had hier geen bekwaam antwoord op.

In de 23 e minuut een schitterende solo van Bas die meerdere tegenstanders voorbij dribbelde. Op de achterlijn trok hij de bal voor op Jeremy die de bal achter de doelman wist te schuiven.

Na de aftrap wist WCR vrijwel meteen de bal weer te veroveren. Darragh speelde Jeremy aan op de rand zestienmeter. Jeremy wist met zijn rug naar het doel met  één schijnbeweging zowel zijn directe tegenstander als de keeper op het verkeerde been tezetten.

Hij schoot hard in de rechterhoek, 2-0. Een dik verdiende ruststand.

In de rust vond één wissel plaats. Brandon viel in voor Quyten die lichtgeblesseerd toch aan de wedstrijd was begonnen. GOZ probeerde de wedstrijd te doen kantelen door aanvallender ingesteld het veld in te gaan.

De organisatie van WCR stond echter prima en op een enkele kans na werd GOZ nauwelijks gevaarlijk.

In de 75 e minuut viel de derde goal voor WCR. Een hoge voorzet van Brandon op de vrijgelopen Darragh.

Darragh wist met een harde kopstoot de bal in de bovenhoek te plaatsen. Uiteindelijk was het nog eenmaal raak. Het was wederom Brandon die Bas wist te bereiken.

Bas wist daarmee zijn eerste officiële competitietreffer voor WCR op zijn naam te schrijven.

Al met al een goede start met een overtuigende overwinning op de nummer 1 van het afgelopen seizoen.

 Volgende week hoopt WCR dit door te zetten, dan staat de uitwedstrijd tegen Pernis op het programma. Hopelijk tot dan!

Kevin de Groote

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.