October 26, 2020

Benauwde overwinning WCR

Na een verplicht vrij weekend vanwege Corona-perikelen in Pernis, mocht WCR wederom thuis optreden tegen de Zinkwegse Boys. Helaas voor eenieder moest dit verplicht zonder de trouwe aanhang. Er waren toch een aantal toeschouwers zeer creatief door vanaf het weiland toe te kijken. Geweldig om te zien!

Al meteen na het fluitsignaal kreeg Zinkweg een grote kans. Gelukkig was de poging niet succesvol. WCR werd letterlijk wakker geschud en pakte na dit moment meteen de draad op. In de 8e minuut was het raak voor WCR. Een hoekschop van Nick vond het hoofd van Quyten. Uiteindelijk ging deze bal via Darragh het doel in. Dit was het begin van een swingend kwartier. In de 15e minuut kwam WCR verder op voorsprong. Goed positiespel ging aan dit doelpunt vooraf. Darragh legde de bal perfect terug op Cuca, die de bal eenvoudig achter de doelman schoof. Slechts drie minuten later was het wederom raak. Een schitterende solo van Bas waarbij hij meerdere verdedigers passeerde. Hij wist de bal koelbloedig in de hoek van het doel te schieten.


Fotograaf Aad Kraaijenbrink maakte de foto’s, klik HIER

Tegenstander Zinkweg kwam nauwelijks in het stuk voor en was duidelijk overrompeld door het spel van WCR. Het probeerde te voetballen, maar dit kwam er niet uit. Wel viel Zinkweg op een andere manier op; het speelde nogal agressief waardoor er meerdere forse overtredingen werden begaan. Helaas wist de scheidsrechter te vaak dergelijke overtredingen niet op waarde in te schatten.

In de 35e minuut viel het mooiste doelpunt van de dag. Door een goede combinatie aan de linkerkant wist Kevin door te breken en de bal strak voor te geven op Bas die zijn tweede wist te maken, een doelpunt uit het boekje. Vlak voor rust brak Quyten na een steekbal door en kreeg een een-tegen-een situatie met de doelman. Na een voetbeweging passeerde hij de doelman, die op zijn beurt Quyten neerhaalde. Helaas kon de scheidsrechter vanaf de middenlijn de overtreding niet waarnemen.

Na rust begon WCR prima. De eerste kans leverde meteen het vijfde doelpunt op. Een schot werd niet goed verwerkt door de doelman, Jeremy was er als de kippen bij om binnen te schieten. Helaas er werd buitenspel geconstateerd. Dit doelpunt ging dus niet door.

Zinkweg was in de rust van tactiek gewisseld, het ging over op het ouderwetse ‘lange ballen naar voren’. Hier had Zinkweg duidelijk meer succes. WCR was na de vijfde treffer de weg kwijt en liet het minste voetbal tot nu toe zien. Met minimaal dezelfde agressiviteit als in de eerste helft ging Zinkweg op zoek naar doelpunten.

Doelpunten vielen er en Zinkweg kwam akelig dicht bij een gelijkspel. Uiteindelijk wist het drie doelpunten te maken, waardoor WCR een benauwde zege boekte. WCR had meerdere gevaarlijke uitbraken, maar deze werden tot frustratie regelmatig op een onreglementaire manier gestopt. 


Een wedstrijd met twee gezichten, maar drie belangrijke punten. WCR mag van de KNVB dinsdag afreizen naar Pernis om de wedstrijd van vorige week in te halen. Hopelijk weet WCR de winnende reeks door te zetten.

Kevin de Groote

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.