February 1, 2023

Doordeweekse overwinning WCR

Amper bekomen van de zwaarbevochten overwinning van afgelopen zaterdag, mocht WCR op dinsdagavond alweer in Pernis aantreden voor de volgende competitiewedstrijd.
In de beginfase ging WCR vrolijk verder was het zaterdag was geëindigd. Het was namelijk slordig en slap, wat resulteerde in fout na fout.
Pernis nam hier gretig gebruik van en wist met de spaarzame kansen binnen 25 minuten drie maal te scoren, waarvan twee doelpunten compleet cadeau gegeven door WCR.

Na een kleine aanpassing binnen de ploeg nam WCR vanaf de 30e minuut het initatief over.
Helaas bleek de doelman van Pernis een ware sta-in-de-weg en wist zijn ploeg feilloos overeind te houden.
Vlak voor rust een strafschop voor WCR nadat Bas door de doelman werd gevloerd. Dezelfde doelman wist zijn fout goed te maken door de strafschop te stoppen.

In de rust werd WCR op scherp gezet en werd duidelijk gemaakt dat alles nog mogelijk zo zijn, maar alleen met vertoonde spel van de slotfase van de eerste helft.
WCR kwam prima uit de startblokken. Jeremy schoot twee minuten na rust een vrije trap in het doel.

Hierna volgde een eentonig spelbeeld. Goed veldspel van WCR waarbij veel kansen werden gecreërd. Pernis probeerde met man en macht tegendoelpunten te voorkomen.
Toch viel de aansluitingstreffer pas in de 70e minuut. Bas werd op snelheid weggestuurd en leverde een prima voorzet op Darragh, die eenvoudig het doelpunt op zijn naam wist te schrijven.
Enkele minuten later wederom een penalty voor WCR nadat Jeremy zijn directe tegenstander passeerde en vanachteren onderuit werd gehaald. Ditmaal was het wel raak, de penalty was een koud kunstje voor Cuca.

Het was iedereen duidelijk, WCR gaat voor de overwinning. Kort na de gelijkmaker kreeg Jeremy de bal op de rand van de zestienmeter aangespeeld.
Hij wist met een vernietigend schot WCR op voorsprong te schieten. Pernis was zowel fysiek als mentaal gebroken en kon geen vuist meer maken.
De absolute beslissing viel vijf minuten later. Het was Jeremy die vanuit de scrimmage de bal in de rechterbovenhoek schoof en zijn derde van de avond maakte, wat tevens een officiële hattrick voor Jeremy betekende.

Al met al een goede tweede helft, waar ruimschoots de matige start werd goedgemaakt. Zaterdag volgt er wederom een uitwedstrijd. Egelantier Boys is de tegenstander, die het seizoen prima is gestart.

Kevin de Groote

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.