October 26, 2020

Amateurvoetbal: laatste stand van zaken coronamaatregelen

Ongetwijfeld zult u vanuit de media hebben vernomen dat het kabinet extra maatregelen heeft getroffen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn afgelopen dinsdagavond (13 oktober 2020) om 22.00 ingegaan. Voor het amateurvoetbal in Nederland (dus ook voor WCR) betekent dit het volgende:

  • Alle competities voor zowel de senioren- als de jeugdteams worden voor de komende 4 weken stilgelegd;
  • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van 4 personen en met onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor de jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging;
  • Alle kantines, kleed- en doucheruimtes blijven gesloten
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie;

Tot zover de algemene regels. Voor de praktische uitleg van deze regels heeft de KNVB een doorlopende Vraag en Antwoord reeks (Q&A) opgestart. Wij zullen hier de komende tijd dagelijks aandacht besteden, zodat u op de hoogte bent van de actuele ‘ins en outs’.

WCR zal zich vanzelfsprekend, zoals steeds, strikt houden aan de richtlijnen die worden uitgevaardigd door de overheid (inclusief het RIVM) en de KNVB.                                                                           
Het mag duidelijk zijn dat WCR niet staat te juichen over het trieste feit dat onze club wederom op ingrijpende wijze wordt geconfronteerd met de gevolgen van COVID-19. Maar onze club vindt ook dat de ernstige situatie waarvan op dit moment sprake is bovenstaande maatregelen rechtvaardigt.

Kortom: wij rekenen op uw begrip en daarop afgestemd gedrag.

Bestuur WCR

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.