December 6, 2022

In Memoriam Jan Huizer

Afgelopen dinsdag bereikte ons het droeve bericht dat weer een club icoon van WCR na een kort ziekbed overleden is. Natuurlijk iedereen wist dat hij een ziekte onder de leden had maar iedereen ging af op de verhalen van Jan zelf. Samen met de oncoloog in wie hij een groot vertrouwen had hebben ze het ziektebeeld jarenlang goed kunnen bestrijden. En aan de buitenklant was er ook niets aan de hand . Je zag Jan steevast bij zijn geliefde cluppie maar ook bij andere verenigingen schuwde hij zijn aanwezigheid niet. Jan was geliefd persoon ondanks dat hij je soms behoorlijk de waarheid kon vertellen. Hij is een aantal jaren bestuurslid van WCR geweest waar hij bekend stond om zijn analytisch graafwerk. Als geen ander kon hij zich verdiepen in materie die aanvankelijk vreemd voor hem was om vervolgens met een gedegen advies te komen. Jan was ook de grondlegger van de 50-plus club die nog steeds vele projecten bij WCR ondersteunt. Daarnaast bleef hij de rechterhand van de penningmeester. Alle kasuitgaven werden door hem ingeboekt en controleerde hij met enige regelmaat het boekhoud proces bij WCR. Samen met Henk Visser was hij betrokken bij de jaar afsluitingen en gaf advies hoe het verder kon bij WCR. Kortom voor enkele ingewijden bleef hij een grote steun en toeverlaat op de achtergrond van WCR. Wat we vooral zullen missen zijn z’n  humor, bourgondische benadering van het leven en zijn bekende maar altijd goed bedoelde steekjes onder water. Jan zijn laatste wens was dat op de dag van zijn afscheid de kantine van WCR geopend zou zijn voor al diegenen die hem dierbaar waren voor een laatste hapje en drankje. Dit zal zijn a.s. woensdag 21 juli 2021 vanaf 10.00 in de kantine van WCR. Hier is dan ook via een televisie circuit de afscheidsplechtigheid te volgen. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen mogen maar een beperkt aantal bezoekers de dienst rechtstreeks bijwonen. Jan is 67 jaar oud geworden. Typerend is zijn tekst op de rouwkaart: “Bedankt dat jullie mijn leven zo mooi hebben gemaakt. Liever had ik nog wat langer gebleven. Treur niet, het is goed zo, geniet van het leven, neem er maar een paar flinke neuten op.” Indachtig zijn wens zullen we dit, met al zijn dierbaren, zeker doen.

Share

3 thoughts on “In Memoriam Jan Huizer

  1. Jeetje. Alweer een icoon weg.
    Familie en vrienden veel sterkte toegewenst.

    Rust zacht Jan

  2. Familie en vrienden van Jan, gecondoleerd en sterkte. Jan heeft als voormalig Voorzitter van de Club van 50+ gezorgd voor de nodige financiële steun aan WCR. Wij hebben als mens en bestuursleden altijd prettig met Jan samengewerkt, gaan hem zeker missen.

  3. Familie, vrienden en kennissen van Jan heel veel sterkte. Wij herinneren ons Jan als een clubman met het hart op de juiste plaats. Heeft de Club van 50+ in de functie van Voorzitter weer nieuw leven ingeblazen, samen met de Stichting Vrienden van WCR een van de steunpilaren van de club. De laatste jaren tobde Jan met zijn gezondheid maar zoals altijd bleef hij heel erg positief. Wij gaan je aanwezigheid en je praatje pot missen Jan, rust zacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.