December 2, 2022

WCR JO-12 Kampioen!

Na 5 gewonnen wedstrijden stond vandaag, zaterdag 9 oktober 2021 de thuiswedstrijd tegen Smitshoek JO12-5 op het programma. De laatste wedstrijd van deze periode en een heuse kampioenswedstrijd voor de JO12-1. Helaas kon Imad als gevolg van een gebroken arm niet spelen, maar hij was er wel om zijn teamgenoten aan te moedigen.

Geïnspireerd door een mooie toespraak via de app van de geblesseerde hoofdtrainer Jan de Groote, gingen de jongens op het hoofdveld onder toeziend oog van vele ouders en opa’s en oma’s van start met de wedstrijd. In eerste instantie leken de jongens weinig last te hebben van kampioensstress en kwamen vlot met 2-0 voor door doelpunten van Marko en Tim. Toch bleek ook voor onze jongens dat niets menselijks vreemd is, en sloeg de stress toch even toe, resulterend in 2-2. Vlak voor het einde van het eerste kwart scoorde WCR alsnog de 3-2 via Tim.

Na een kleine tactische wijziging en het advies aan de jongens dat ze zich niet druk hoefden te maken, omdat ze het kampioenschap nauwelijks meer konden missen, kwamen de jongens los, resulterend in 3 zeer goede kwarten waarin WCR via Marko (nog 3x), Tim (nog 1x), Disley 2x, Lucas 2x, Yanniek 2x, Amin 2x, Kyan 1x en Jesse 1x uitliepen naar een 17-2 eindstand. Tegenstander Smitshoek werd dolgedraaid en de ene aanval was nog mooier dan de andere.

De jongens hadden duidelijk hun beste wedstrijd bewaard voor een gala kampioenswedstrijd. Na het laatste fluitsignaal en de strafschoppen kon het kampioensfeestje gevierd worden met rookgranaten, diploma’s, medailles en patatjes onder applaus en toejuichingen van de ouders, opa’s en oma’s.

Gefeliciteerd Nathan, Brooklyn, Kyan, Amin, Tim, Disley, Jesse, Imad, Marko, Lucas en Yanniek. Op naar de volgende periode in de 3e klasse.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.