December 6, 2022

WCR gaat niet op trainingskamp

WCR gaat NIET op trainingskamp

Het bestuur van WCR heeft samen met de organisatoren besloten NIET op trainingskamp te gaan dit jaar. Dit naar aanleiding van de negatieve berichten uit Portugal zelf (zie onderstaande informatie), het feit dat meer dan 70% van de begeleiding het niet zag zitten om naar dit risicogebied te gaan en het de organisatoren bekend was dat meer dan 1/6 deel van de deelnemers die zouden meegaan niet ingeënt waren.  

De informatie die Trainingskampen met ons heeft gedeeld komt van officiële bronnen en is daarbij actief tot ten minste 9 januari. Over de periode hierna is helaas niets bekend. Wij verwachten echter niet dat het reisadvies vanuit de NL overheid zal worden aangepast of dat de beperkingen in Portugal worden versoepeld. 

Portugese vasteland (Algemene regels): 
Reizigers van 12 jaar of ouder moeten binnen 72 uur voor vertrek een PCR-test óf binnen 48 uur voor vertrek een antigeen sneltest laten afnemen met een negatief resultaat. Dit geldt ook als je volledig bent gevaccineerd of bent hersteld van corona. Reizigers die een herstel bewijs hebben van maximaal 180 dagen oud hoeven geen test te laten afnemen voor vertrek. Gebruik je QR-code uit de Corona Check-app om aan te tonen dat je negatief bent getest.  N.b. de kosten van deze testen zouden voor rekening komen van de deelnemers. Dat bedrag kunnen de deelnemers weer aftrekken van het verlies dat geleden wordt door niet te gaan

De volgende regels zijn ingegaan op 25 december om 00:00 uur.

  • Vanaf 25 december moet je een negatieve test hebben bij check-in in een hotel of vakantiewoning;
  • Discotheken en bars gaan dicht vanaf 25 december tot ten minste 9 januari;
  • Er geldt een maximum van 1 persoon per 5 m2 voor alle openbare binnenruimten;
  • Vanaf 25 december gaan/blijven scholen en crèches dicht, en is thuiswerken weer verplicht, tot ten minste 9 januari;
  • De traditionele uitverkoop door winkels is verboden tot 9 januari, tevens is het recht tot omruilen voor alle artikelen waarvan dat verloopt uiterlijk 9 januari, verlengd tot 31 januari.
  • Er mag slechts worden getraind in groepjes van 10 personen

Informatie hotel:
De all incl bar bij de kegelbaan is dicht. Men kan gebruik maken van het restaurant. Daar moet men zitten. Of drankjes meenemen naar de slaapkamer. Voor ons geldt dat ook dat een ieder getest moet worden; dit op basis van een PCR test of een Antigeentest. Hiervoor zijn afspraken gemaakt met Spoedtest.nl, echter dit zijn extra kosten waar je wel rekening mee moet houden. 

Trainingskamp begrijpt de twijfel om wel of niet af te reizen. Zodoende hebben zij ons ook mogelijkheid geboden de reis te annuleren tegen 50% van de reissom.

Het bestuur van WCR begrijpt de teleurstelling onder alle betrokken deelnemers maar kiest op basis van de gezondheidsrisico’s, de (toekomstige) beperkingen en  de extra financiële kosten voor het gezonde verstand en annuleert derhalve de reis naar dit trainingskamp.

Het bestuur

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.