December 2, 2022

WCR – MSV’71

Einduitslag: 3-0
Foto’s van Aad Kraaijenbrink: HIER

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen MSV’71 op het programma. Vooraf was al duidelijk dat WCR ten opzichte van vorige week tegen Hermes DSV met drie aanpassingen moet aantreden. Melvin, Winston en Bas waren door verschillende redenen afwezig.

Ondanks de regen van de afgelopen dagen lag het veld er keurig bij. De voetbalomstandigheden waren perfect voor een goede pot voetbal. Ook goed om te zien dat huisfotograaf Aad na een lange periode weer aanwezig kon zijn!

WCR begon voortvarend aan de wedstrijd en zat er vanaf de aftrap bovenop. De tijd op het scoreboard sprong naar 39 seconden en de bal lag al in het netje. Na een goede actie van Robin aan de rechterkant wist hij de linksback te passeren en de bal af te leveren bij Darragh, die met een volley tegendraads de bal binnen wist te werken. Zowel Robin als Jeremy bleken beide deze middag een ware plaag voor hun directe tegenstanders.

Niet veel later was het bijna weer raak. Een prima aanval opgezet waar de bal aan de linkerkant via Jeremy werd doorgegeven aan een opstomende Kevin. Hij besloot direct hard op goal te schieten, maar helaas stond de keeper van MSV’71 goed gepositioneerd.

WCR was duidelijk de bovenliggende partij. MSV’71, dat overal kort op zat, wist zich voornamelijk te onderscheiden in het grote aantal corners. Even zat de schrik er nog in na een harde tackle van de aanvoerder van MSV’71 op Roeland. De scheidsrechter besloot het af te doen met geel, maar slachtoffer Roeland had zichtbaar last. Gelukkig wist verzorgster Mirjam Roeland weer op te lappen zodat hij de wedstrijd kon hervatten, maar Roeland moest zich later in de tweede helft wel laten vervangen.

Halverwege de eerste helft was het weer raak voor WCR. Darragh schoot binnen de zestienmeter op goal en de keeper wist het harde schot net te pareren. Jeremy wist in de rebound goed voor zijn tegenstander te komen en de 2-0 binnen te werken. Helaas ging de grensrechter niet mee en stak zijn vlag in de lucht. “Welkom in het amateurvoetbal”, aldus de uitleg van de scheidsrechter.

In de 32e minuut was het nu wel raak. Een goed aangemeten corner van Jordy vond het hoofd van Darragh, die hard raak kopte.

In de tweede helft bleef WCR prima overeind. Een stabiele organisatie achterin onder leiding van good old Arjan. De beslissing viel in de 53e minuut. Wederom een prima aanval van WCR die in de as van het veld bij Robin belandde. Hij wist de verdediging van MSV’71 te kijk te zetten met een hakje en zo Darragh een op een te zetten. Darragh faalde niet en zijn tweede opeenvolgende hattrick in een thuiswedstrijd werd een feit.

WCR kwam niet meer in de problemen. Wel kreeg het meerdere malen de mogelijkheid om de score verder uit te breiden. Helaas lukte het in de afronding niet meer. Eindstand 3-0.

Na de wedstrijd stond een prima verzorgde Surinaamse avond op het programma. Aike’s Kitchen zorgde voor een fantastisch buffet en DJ Wolf zorgde voor de bijbehorende Surinaamse vibes. Speciale dank gaat uit naar Ruud voor de organisatie van deze mooie avond!

Volgende week reizen we af naar het Westland voor de volgende wedstrijd tegen Maasdijk. Tot dan!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.