February 28, 2020

WCR (zo) opent met oefenzege op tweede elftal

Gisteren werd een wedstrijd gespeeld tussen WCR 1 en 2 ; werd 5-0.
Fotograaf Aad Kraaijenbrink was er bij voor de mooie fotoreportage.
Verslag : Fabio Leenen

Klik HIER voor de volledige fotoreportage.

WCR (zo) heeft zondagmiddag de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 5-0 gewonnen van het tweede elftal. Op een snikheet sportcomplex De Omloop hadden de manschappen van trainer Henri van Zeist het in het eerste bedrijf tamelijk lastig, maar konden ze het pleit na de rust in hun voordeel beslechten.

Al vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat de formatie van Van Zeist het spel moest gaan maken, daar de tweede equipe zich veelal liet inzakken om met zo min mogelijk ruimte in de rug te spelen. Het veelvuldige balbezit van het eerste elftal leidde tot weinig kansen dan wel mogelijkheden, terwijl het tweede op de counter gevaar probeerde te stichten.

wcr1-wcr2-2

Na een onfortuinlijke handsbal binnen de zestien mocht Leandro Cardoso vanaf elf meter plaatsnemen tegenover doelman Patrick Kraanen. Zoals al ontelbare eerdere malen in zijn carrière, was het ook nu de Rhoonse penaltykiller Kraanen die het speeltuig op fabelachtige wijze uit zijn doel wist te houden, waarmee hij de stand op 0-0 hield. Aan de andere kant van het veld liet ook Erik de Graaf zich van zijn beste kant zien, door een snoeiharde kopbal van aanvoerder Wesley Hekelaar uit de hoek te tikken. Even later leek het tweede op voorsprong te komen, maar een ouderwets knietje van Brian spatte op de deklat uiteen.

wcr1-wcr2

Na de (spreekwoordelijke) theepauze bleek het achterlaten van Dimitri Lierop een aderlating voor de routiniers, die het toch ook al zonder de razendsnelle sterkhouder Michel Mangelaars moesten stellen. Op de tegenaanval was Stefan Sneepels echter van grote waarde, hij versierde een strafschop voor het tweede elftal. Ook deze werd gemist: opnieuw bracht de lat redding na de inzet van Leo. Het tweede kwam deze mentale dreun amper meer te boven, zeker niet nadat een voorzet van Wesley Zwaan getoucheerd werd en daarmee in de goal belandde voor de 1-0. Dat uitblinker Kraanen hierdoor geblesseerd uitviel, bleek de druppel.

Niet veel later werd Cardoso de diepte ingestuurd door Zwaan en kon hij aantekenen voor de 2-0. De score werd uitgebreid door de lepe Machiel van der Heijden (twee) en nogmaals Cardoso: 5-0. Deze eindstand stond een gezellige derde helft niet in de weg en namens de selectie is een dankwoord voor prima verzorgde lunch en andere randzaken zeker op zijn plek: bij deze.

 

 

Share

One thought on “WCR (zo) opent met oefenzege op tweede elftal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.