March 26, 2023

WCR (zo) mist stootkracht tegen OVV

WCR (zo) heeft zondagmiddag het regenachtige oefenduel met OVV in eigen huis met 1-3 verloren. De Rhoonse equipe miste de nodige (basis)spelers als Leandro Cardoso, Guilliano Medar, Mike Steenbeek en Sven van Deelen en kwam derhalve tekort tegen de bezoekers uit Oostvoorne.

De thuisploeg begon niet verkeerd tegen de zondagtweedeklasser, al creƫerde het ook niet veel kansen. Even leek de formatie van Henri van Zeist op voorsprong te komen, toen Wesley Zwaan (gelegenheids?)spits Machiel van der Heijden op handige wijze wegstuurden. Laatstgenoemde wist wel raad met deze mogelijkheid en liet de aanstormende doelman kansloos met een achteloos wippertje, ware het niet dat OVV gered werd door de geraffineerd vlaggende grensrechter.

wcr1zoovv1-1

Toch waren het de Geel-Blauwen die als eerst konden juichen. Kevin de Groote kwam op links door en bediende Van der Heijden met een pass op maat. De gehaaide aanvaller kapte zijn tegenstander uit om de bal vervolgens met zijn mindere linkerbeen in de verre bovenhoek te krullen voor de 1-0. Lang kon WCR echter niet genieten van de voorsprong, want niet veel later belandde een van richting veranderd zondagsschot achter sluitpost Erik de Graaf: 1-1.

Op slag van rust kwam OVV zelfs op 1-2, nadat WCR de bal in vroeg stadium verloor. Na de theepauze maakte voormalig WCR-goaltjesdief Stefan Sneepels (inmiddels gekozen voor tweede elftal) zijn rentree in het eerste elftal, dat zoals gezegd te kampen had met de nodige ontbrekende spelers. Het tweede bedrijf bleken de Groen-Witten de bovenliggende partij en kon WCR voorin niet veel meer dan speldenprikjes uitdelen. Eindstand: 1-3.

wcr1zoovv1-3

Dinsdag 12 augustus wacht voor WCR de poulefase van de jaarlijks terugkerende Albrandswaard Cup. Op de velden van vv Rhoon neemt de ploeg het om 19:00 uur eerst (45 minuten) op tegen Poortugaal (zo), waarna om 20:00 uur de tweede partij tegen Poortugaal (za) zal worden afgewerkt. De zaterdagtak van WCR neemt uiteraard ook weer deel aan dit toernooi. Zij spelen om 20:00 uur eerst tegen gastheer vv Rhoon en om 21:00 uur is Oude Maas de opponent.

Klik HIER voor de fotoreportage, fotograaf Aad Kraaijenbrink

wcr1zoovv1-2

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.