February 1, 2023

WCR (zo) start bekercampagne met zevenklapper

Aad Kraaijenbrink was er weer bij voor de prachtige fotoreportage, klik HIER 

WCR (zo) heeft zondagmiddag (eindelijk) haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen afgewerkt. FC Pretoria was de eerste tegenstander in de groepsfase van het bekertoernooi. Eerder werden twee bekerduels afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden. In eigen huis was WCR met 7-1 te sterk voor de zondag vierdeklasser.

Al vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat de gastheren in principe een maatje te groot waren voor Pretoria, dat echter wel probeerde de huid zo duur mogelijk te verkopen. De Rotterdammers konden niet voorkomen dat de robuuste Machiel van der Heijden al snel onverbiddelijk raak kopte uit een voorzet van Kevin de Groote. Even later werkte dezelfde Van der Heijden ook de 2-0 binnen, maar deze werd treffer werd tamelijk discutabel afgekeurd wegen buitenspel.

wcr1zopretoria-2

Toch verdubbelden de Geel-Blauwen de voorsprong, toen Wesley Zwaan mocht aanleggen voor een vrije trap op de rand van het strafschopgebied: 2-0. De bezoekers deden uit een fortuinlijke scrimmage nog wel wat terug, maar het zou bij dat ene doelpunt blijven. Nog voor rust stelde WCR orde op zaken. Carlo Voogt luisterde zijn debuut – net als Zwaan eerder het duel – op met een prima goal en ook Guilliano Medar kon zichzelf na een sprint van vijftig meter belonen met een treffer, waardoor 4-1 de ruststand bleek.

Na de theepauze kon de Rhoonse equipe de score verder uitbouwen, daar de opponent na enkele (verbale) incidenten met negen man kwam te staan. Medar tekende aan voor zijn tweede van de wedstrijd en ook Mike Steenbeek kwam nog tot scoren. Dinsdagavond staat voor WCR het bekertreffen met Bernisse (za) op het programma. Er zal om 19:15 uur worden afgetrapt in Heenvliet.wcr1zopretoria-1

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.