February 28, 2020

WCR (zo) wint lastige uitwedstrijd bij LMO

WCR (zo) heeft afgelopen weekeinde ook haar tweede competitieduel winnend afgesloten. Op bezoek bij LMO, altijd een pittige opponent, werd er met 1-3 gewonnen. Opnieuw een goed resultaat na de midweekse bekerzege op SV Charlois (za) (8-0), waardoor de knock-out fase van het bekertoernooi een feit bleek.

Klik HIER voor de complete fotoreportage van Aad Kraaijenbrink

lmo1-wcr1zo14914-2

WCR had in de openingsfase moeite met de vurig gestarte gastheren, die enigszins de overhand hadden maar dit niet in kansen konden uitdrukken. De grootste kans was zelfs voor de Rhoonse equipe van trainer Henri van Zeist, toen Machiel van der Heijden op snelheid kon wegsluipen achter de LMO-defensie. Oog in oog met de goalie probeerde de bebaarde technicus een listig lobje, maar deze werd ternauwernood gepareerd door de sluitpost.

Hierdoor leek er met 0-0 gepauzeerd te gaan worden, totdat Mike Steenbeek op slag van rust op de rand van het strafschopgebied mocht aanleggen voor een vrije trap: 0-1. In het tweede bedrijf trachtte de Rotterdammers op zoek te gaan naar de gelijkmaker, wat uiteindelijk lukte. Voormalig WCR-aanvaller Elton Hiwat werd in ‘de zestien’ onreglementair van de bal gezet, waarna de arbiter de bal terecht op de stip legde.

Direct na de 1-1 werd WCR weer gevaarlijk. Na een goede loopactie kon middenvelder Guilliano Medar een vrije trap van de zijkant vrij inkoppen voor de 1-2. De Geel-Blauwen gaven vervolgens achterin weinig ruimte weg en zagen de hard werkende Leandro Cardoso met een fabuleuze dribbel richting de achterlijn gaan – enkele LMO-verdedigers mogelijk blesserend met zijn schijnbewegingen – waarna de bal bij Steenbeek belandde die met zijn linkerbeen kon binnenschieten.

lmo1-wcr1zo14914-3

Ondanks dat het spel niet altijd even mooi was, staat WCR momenteel op de gedeelde eerste plaats met GLZ/Delfshaven. Aanstaande zondag wacht echter weer een belangrijk treffen, als promovendus Hermes-DVS op bezoek komt in Rhoon. De Schiedammers gingen in de laatste speelronde ongelukkig onderuit tegen Besiktas. Er zal om 14:00 uur worden afgetrapt.

lmo1-wcr1zo14914-1

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.