December 2, 2022

Verslag WCR 4 [5] zondag, `hallo daar zijn we weer’

WCR 5 (of 4) – oudbeijerland 2

Hallo daar zijn we weer.

Na een wat matige start van de bekercompetitie ( 9 man; 6-3 verlies ) waren we bijna volledig op oorlogssterkte. Althans dat dachten we. Vlak voor aanvang bleek dat het bestuur geen toestemming gaf aan twee spelers om het veld te betreden. Dit ivm met wel/niet betaalde contributie en een verlopen spelerspas. Nu willen wij dit allemaal best snappen en accepteren, maar de manier waarop dit allemaal wordt medegedeeld verdient zeker de schoonheidsprijs niet. Wij hopen dan ook dat dit eenmalig was en 1 van de desbetreffende spelers terug wil komen op zijn besluit om te stoppen door deze gang van zaken.

wcrzo4

Nog een gevolg van deze uitsluiting is dat het debuut van onze verloren zoon (Japie) op de Omloop nog even op zich laat wachten. De teleurstelling over dit uitstel werd gecompenseerd door een versnelde AMDS. Dat deze consternatie onze plannen in de war gooide om een leuke pot voetbal te spelen werd snel duidelijk. Vrijwel elke bal werd direct ingeleverd aan de tegenstander of er werd geprobeerd een combinatie te maken met de reclameborden langs de kant. Tot onze verbazing kregen we een opgelegde kans om op voorsprong te komen. De zeer goed leidende scheidsrechter gaf een terechte penalty en dit is normaliter een prooi voor onze Nilotelli. Echter vond (gewoon weer) Nils de voorsprong niet verdiend en plaatste hij de bal prachtig 3 meter naast het doel van de welbekende katachtige doelman van oudbeijerland. Gelukkig pakten we het goed op en gaven we de tegenstander de welverdiende voorsprong kado. Maar wanneer we werkelijk geen knikker raken en er complete wanorde op het veld heerst doen we meestal iets waar we wel goed in zijn. Hele lelijke doelpunten maken. En zodoende gingen we rusten met een 2-1 voorsprong door doelpunten van Hansie Hansie en Michel.

En omdat men zegt dat als je ergens aan begint je het ook moet afmaken en wij de rotste niet zijn, besloten we om een net zo slechte tweede helft te spelen. Eerst even wat handballen in de eigen 16 en de voorsprong was alweer verdwenen door een wel zeer goed ingeschoten penalty door de opa van oudbeijerland. Maar zoals eerder gezegd maken we onze goals heus wel en stond er na 90 minuten een 5-2 eindstand op het bord door twee doelpunten van Aritelli en een van Mennoe.

Uiteraard had iedereen het plichtsbesef om in de derde helft wel ons niveau te halen en zodoende werd het weer een zeer gezellige zondagmiddag. Wanneer we bij het halen van de zoveelste krat pils een blik wierpen in de kantine zagen we niet echt de noodzaak om ons daarheen te verplaatsen. Uiteraard een gevolg van het besluit om ons elftal zijn wedstrijden thuis te laten spelen als de rest van de vereniging op verplaatsing speelt. We hopen dan ook dat men begrijpt dat we door onze gezelligheid onderling het al jaren zo volhouden en dat wij elk seizoen weer uitkijken naar deze dagen op onze club.

Marco, tot volgende week bij DCV uit.

Share

One thought on “Verslag WCR 4 [5] zondag, `hallo daar zijn we weer’

  1. Beste jongens niet iedereen bij WCR heeft een diplomatieke opleiding genoten. WCR heeft vrijwilligers waarvan sommigen al langer bij WCR zijn dan de leeftijd van menige speler uit jullie elftal. Was de contributie op tijd betaald… had niemand van jullie gebaald… en was dit verhaal achterhaald. Groetjes van jullie oud-voorzitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.