February 1, 2023

WCR (zo) gewaarschuwd na moeizame zege op Hermes-DVS

WCR (zo) heeft afgelopen weekend de punten in Rhoon weten te houden na een 5-3 zege op Hermes-DVS. Helemaal vlekkeloos verliep het treffen niet, daar de bezoekers op een gegeven moment 1-3 voor stonden op sportcomplex De Omloop. Met name in de tweede helft wist de Geel-Blauwe formatie de wedstrijd naar zich toe te trekken.

wcrhermes-1

Voor de complete fotoreportage klik HIER, fotograaf Aad Kraaijenbrink

De nog puntloze Schiedammers begonnen onbevangen en vol bravoure aan het duel met WCR, dat het daar moeilijk mee had. Op het gehele veld kreeg Hermes te veel ruimte om te voetballen, waardoor de promovendus het betere van het spel had. Zo kwam Hermes snel op 0-1, al diende WCR toen direct van repliek. Op links belandde de bal na een actie van Leandro Cardoso voor de voeten van Kevin de Groote, die gelijk voortrok. Hier had Mike Steenbeek alle ruimte om voor de 1-1 aan te tekenen.

Desondanks ontbrak het aan scherpte bij de gastheren en kwam Hermes op 1-2 doordat een gemakkelijk gegeven vrije trap achter WCR-sluitpost Erik de Graaf werd geschoten. Nog geen minuut later lag ook de 1-3 in de touwen, al zorgde achterstand niet voor onrust binnen de formatie van Henri van Zeist. Op slag van rust kwam Cardoso een op een met de vijandige doelman na een pass van De Groote: 2-3.

In het tweede bedrijf ging een herboren WCR op zoek naar de gelijkmakende treffer (en meer). Steenbeek bediende middenvelder Orhan Simsek met een prima pass, waarna Simsek zijn goede invalbeurt bekroonde met een listige kopbal over de keeper. De Rhoonnaars proefden dat er meer te halen viel bij de jeugdige opponent. Cardoso zette op links goed door, verschalkte de goalie met een passeerbeweging en schoot de bal in het net: 4-3. Even later werd de Hermes-doelbewaker verrast door een vlammend afstandsschot met een verraderlijk effect vanuit de tweede lijn en bleek het duel gespeeld.

Door de derde zege op rij deelt WCR de koppositie in de derde klasse D met Besiktas, GLZ/Delfshaven en BZC/Zuiderpark. Aanstaande zondag wacht het uitduel met opnieuw een promovendus (en oude bekende), als Abbenbroek de tegenstander is. De wedstrijd zal om 14:00 aanvangen.

Fabio Leenen

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.