February 1, 2023

WCR (zo) pakt koppositie na overwinning op Antibarbari

WCR (zo) heeft afgelopen weekeinde goede zaken gedaan door op sportcomplex De Omloop met 4-1 te winnen van Antibarbari. De stugge opponent had in de vier voorgaande duels slechts een tegentreffer te verduren gehad, maar maakte kennis met Leandro Cardoso, die wederom uitblonk aan Rhoonse zijde.

wcr1zoantibarbari51014-1

 

Voor de complete fotoreportage klik HIER, fotograaf Aad Kraaijenbrink

De thuisploeg kwam vrij vroeg op achterstand, toen een aanvaller van Antibarbari kon profiteren van een onfortuinlijk moment in de WCR-defensie. WCR ging hierop onverstoorbaar op zoek naar de gelijkmaker, al had het enige moeite bij het creƫren van kansen. Toch werd er nog voor de theepauze orde op zaken gesteld. Mike Steenbeek mocht vanaf twintig meter aanleggen voor een vrije trap en verschalkte de doelman met een hoge bal in de verre hoek: 1-1.

wcr1zoantibarbari51014-2

Het hoogtepunt van de middag kwam niet veel later. Cardoso ontving de bal op de rand van de zestien, draaide kort weg bij zijn directe tegenstander en dolde ook een volgende verdediger om de bal vervolgens genadeloos langs de keeper te mikken voor de 2-1. In het tweede bedrijf vond WCR in balbezit iets meer rust en waren de Rotterdamse bezoekers niet bij machte de verdedigende muur te kraken. Erik de Graaf moest nog wel eenmaal een cruciale redding verrichten op een vrije trap en hield daarmee zijn formatie op de been.

De marge werd even later verdubbeld door de gastheren. Na een prima aanval waarbij Machiel van der Heijden, Guilliano Medar en Cardoso betrokken waren, kreeg Kevin de Groote de bal op links. Zijn voorzet was hard en scherp en werd door een Antibarbari-verdediger in eigen doel geschoten. Het slotakkoord was voor Cardoso. De rappe aanvaller kon vanaf rechts op het doel afstormen en liet de vijandige sluitpost opnieuw kansloos: 4-1.

Door de zege behoudt de equipe van Henri van Zeist de maximale score – en koppositie – in de derde klasse D met vijftien punten uit vijf optredens. Ook GLZ/Delfshaven heeft vijftien punten, maar staat op basis van doelsaldo tweede. Aanstaande zondag wacht voor WCR het uitduel met BZC/Zuiderpark, dat eveneens bovenin meedraait. Er zal om 14:00 uur worden afgetrapt aan de Oldegaarde 21 te Rotterdam.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.