February 1, 2023

WCR (zo) bekert verder na strafschoppenserie bij Meeuwenplaat

WCR (zo) heeft afgelopen weekeinde de volgende ronde van de KNVB Beker bereikt. Makkelijk ging het allemaal niet, na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord op sportcomplex Dukdalf. De penaltyreeks die hierop volgde bleek een prooi voor WCR, daar Meeuwenplaat twee strafschoppen gekeerd zag worden door WCR-keeper Erik de Graaf.

WCR en Meeuwenplaat, zeker geen onbekenden van elkaar, begonnen in een niet al te hoog tempo aan het bekertreffen. De Rhoonnaars gaven vanuit de gesloten organisatie weinig tot niets weg en kwamen er zelf zo nu en dan gevaarlijk uit. In het tweede deel van het eerste bedrijf leidde dit tot een kans voor de tweebenige spits Machiel van der Heijden, die na een mooie aanval door het centrum op de vijandige goalie af kon lopen maar deze tegen het lijf schoot. Ook Jair Wederfoor kreeg een mogelijkheid tot scoren, maar de krachtige aanvaller zag zijn inzet net over de dwarslat verdwijnen.

Na de theepauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen gaven niet veel weg, al was het bij de eerste beste serieuze kant van de gastheren direct raak. Een voorzet van links kon bij de tweede paal worden binnengewerkt voor de 1-0. De equipe van trainer Henri van Zeist was hierdoor genoodzaakt te wisselen naar een aanvallender systeem en niet zonder succes. Een kleine tien minuten voor tijd kon Frank Weeda opstomen vanaf rechts en Wederfoor bedienen op de rand van het strafschopgebied. Laatstgenoemde kaatste op een opgekomen middenvelder, die het lederen speeltuig pardoes in de linkerbovenhoek mikte: 1-1.

WCR was vanaf elf meter de betere: vier van de vijf kalktrappen werden benut. Dat was met behulp van ‘octopus’ De Graaf voldoende, hij wist twee van de vier penalty’s van Meeuwenplaat uit zijn doel te houden en bracht een overwinning in de tweede ronde van de beker hiermee in veilige haven. Aanstaande zondag speelt WCR de belangrijke thuiswedstrijd tegen SV Charlois. Het duel tussen de nummer een en twee van de derde klasse D zal om 14:00 uur aanvangen.

Klik HIER voor de fotoreportage, Fotograaf Aad Kraaijenbrink.

meeuwenplaatwcrzo191014-1

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.