February 1, 2023

WCR Jeugdbeleid groeit door

Na enkele jaren zonder jeugdafdeling te hebben voortbestaan heeft het WCR bestuur het afgelopen seizoen haar vertrouwen gelegd in, en gekozen voor een beleid wat uniek is in Nederland, met wat nu blijkt een grote trek op regionale talentvolle spelers in alle leeftijdsklassen.

WCR Jeugdopleiding/Barcelona Soccer Schools zal komend seizoen met zeven (!!!) Jeugdteams, ofwel 70 jeugdspelers aan de nieuwe competitie beginnen. De ‘onderzijde’ van de jeugdopleiding is in principe op orde zoals in het uitgestippelde beleid is bedacht. Met een F1 en F2, E1 en E2, en een D1 en D2, waarbij de opwaartse opbouw gegarandeerd is. Zeker met alle elftallen in de eerste en derdeklassen uitkomen, wat met uitzondering van de F2 nu gebeurd. Daarnaast is de vrijwel volledige C1 selectie eerstejaars en staat voor de uitdaging kampioen te worden in de tweede klasse.

soccerschool-4-klein

Klik HIER voor een grote foto.

Het getuigd van visie en volharding. Natuurlijk is er ook uitstroom, met name van spelers die de hoge eis van de trainingen niet aankunnen, maar in de breedste zin van het woord is dat percentage vergankelijk en hoort dit bij topjeugdsport.

Dat spelers nog immer drie keer in de weel vanuit Papendrecht, Nieuwerkerk, Den Haag, Hellevoetsluis en zelfs Bergen op Zoom om op een uitdagende manier begeleid te worden in hun voetbalambitie, bevestigd het vertrouwen van ouders. Maar ook plaatselijk in Albrandswaard wordt de jeuhdopleiding steeds populairder gelet op het groot aantal kinderen van buurtverenigingen die op zondag togen naar onze voetbalschool

Succes en groei vragen ook om ‘omdenken’ in traditionele zaken als de algemene organisatie, ¬†waar nog stappen gemaakt kunnen worden. Desalniettemin mogen we met zijn allen trots zijn op de doordeweekse en zaterdagse ‘volle programma’s’ op onze club.

 

In de afgelopen weken hebben maar liefst vijf spelers KNVB uitnodigingen ontvangen en gaan de komende weken vier spelers op stage bij Feyenoord en Sparta. Het is een compliment waard.

 

komt u eens kijken naar de wedstrijden of neem contact op met de jeugdcoordinator om te horen wat de filosofie is, of waar,  indien u dat leuk vindt, uw hulp en kennis kan worden ingezet

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.