December 2, 2022

WCR (zo) neemt in tweede helft afstand van Voorwaarts

WCR (zo) is zondagmiddag goed begonnen aan de tweede periode. Op sportcomplex De Omloop werd de Rotterdamse middenmoter na een zeer matige start met 5-0 aan de kant gezet. Machiel van der Heijden, Leandro Cardoso (beiden twee) en Mike Steenbeek waren trefzeker voor de Rhoonse formatie.

Ondanks alle ‘waarschuwingen’ vooraf, begon WCR zwak en futloos aan het treffen met Voorwaarts. De bezoekers toonden – zeker met de geboden ruimte – in balbezit vaardig te zijn en de eerste mogelijkheden waren dan ook voor Voorwaarts, maar gelukkig voor de Geel-Blauwen bleef een doelpunt uit. Het leek even te duren voordat de Rhoonnaars wakker waren, maar toen werd er wel direct gescoord.

Steenbeek had de bal in het bezit op het middenveld en zag beweging op links: de bal was op maat en in het centrum was Van der Heijden al meegelopen om de voorzet in het dak van het doel te mikken voor de 1-0. Even later liet diezelfde Van der Heijden zien ook over een fraaie linker te beschikken. Na goed doorzetten was een gemene uithaal met het verkeerde been de doelman van de opponent te machtig: 2-0.

In de rust werd Carlo Voogt (gele kaart) vervangen door Kishen Soochit, zodat er vrijuit kon blijven verdedigd om ‘de nul’ te houden. Cardoso werd onreglementair gestopt in het strafschopgebied, waarna Steenbeek de kalktrap overtuigend benutte. De vierde treffer van WCR kwam op naam van Cardoso, al mocht de lange bal van verdediger Wesley van Lit er ook zijn. Het pleit werd beslecht door wederom Cardoso, die een afgeslagen bal met de hak kon binnenwerken voor de 5-0.

Voorwaarts was zo nu en dan in de tegenaanval ook gevaarlijk, maar kwam niet langs de sterk keepende Erik de Graaf en de onverzettelijke Victor Ramos in het hart van de verdediging. Aankomend weekend speelt WCR op zaterdag (!) de bekerwedstrijd uit bij Leonidas (za), dat in de laatste speelronde met 0-4 te sterk was voor PSV Poortugaal (za). De aanvangstijd staat vooralsnog op 17:00 uur, maar wordt wellicht nog aangepast

Aad Kraaijenbrink maakte de mooie fotoreportages

Klik HIER voor de wedstrijdfoto’s
Klik HIER voor de 3e helft

wcr1voorwaarts91114-1

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.