December 2, 2022

WCR (zo) lijdt eerste puntverlies bij Besiktas

WCR (zo) heeft dit weekeinde haar eerste nederlaag geleden na een zegereeks van elf competitiewedstrijden. Op bezoek bij Besiktas werd in een tumultueuze wedstrijd met 3-2 verloren. Mike Steenbeek en Machiel van der Heijden waren trefzeker voor de Rhoonse equipe.

Het duel op het winderige sportcomplex aan de Charloisse Lagedijk begon niet al te best voor de bezoekers, toen een vrije trap van 35 meter zowaar over doelman Erik de Graaf werd geschoten. Ondanks de achterstand bleef de formatie van trainer Henri van Zeist geduldig zoeken naar gelijkmaker, maar onder meer Leandro Cardoso en Sven van Deelen hadden geen geluk in de afronding.

klik HIER voor de complete reportage, fotograaf Aad Kraaijenbrink

besiktaswcr071214

Op slag van rust kreeg WCR wel loon naar werken. Na een fraaie aanval belandde de bal bij Van der Heijden, die een late tackle niet meer kon ontwijken en zodoende onderuit werd gehaald: strafschop. Steenbeek verzilverde dit buitenkansje, waarna arbiter Khealiram de eerste helft tot een einde bracht. Na de theepauze ging WCR op jacht naar de 1-2 en werd deze ook gevonden. Cardoso werd diep gestuurd en de topscorer behield netjes het overzicht, zodat Van der Heijden de bal in een leeg doel kon schieten.

Kort hierna ontstond een ongemakkelijke, haast dreigende situatie voor leidsman Khealiram, die volgens de gastheren enkele discutabele beslissingen had genomen. In het tumult kreeg uiteindelijk een speler van Besiktas de rode prent voorgehouden en werden nog twee personen de dug-out uitgestuurd. Na het incident ontbrak het WCR aan de juiste felheid om de slag nog te winnen en kreeg het met twee onnodige tegentreffers nog de deksel op de neus: 3-2.

Ondanks de verliespartij is WCR nog lijstaanvoerder in de derde klasse D, op slechts een punt gevolgd door GLZ/Delfshaven. In de komende speelronde staat de kraker op het programma, als WCR het in eigen huis opneemt tegen de Rotterdammers. Er wordt om 14:00 afgetrapt.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.