December 2, 2022

WCR (zo) hervat competitie met zege op LMO

WCR (zo) heeft zondagmiddag op prettige wijze een begin gemaakt aan de tweede seizoenshelft. Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat oefenmeester Henri van Zeist na de zomerstop aan zijn vijfde jaar in Rhoon zal beginnen. Maar in eigen huis moest zijn equipe nog wel zonder topscorer Leandro Cardoso aantreden tegen LMO, dat met 2-0 werd verslagen.

elftalfoto-wcr1-zondag

Het treffen met LMO, dat dit seizoen minder stabiel presteert dan in eerdere jaren, opende rommelig. Mede door het moeilijk bespeelbare veld waren beide partijen niet altijd even zuiver in de passing. Dat zorgde nog voor een hachelijke situatie bij WCR-goalie Erik de Graaf, die na een korte terugspeelpass uiteindelijk wel kon voorkomen dat zijn doel schoon bleef.

Op slag van rust kwam WCR toch op voorsprong. Machiel van der Heijden had op rechts een goede dribbel in huis en kon vanaf de achterlijn terugleggen. Hier werd de opstuiterende bal door een meegelopen middenvelder`in de linkerbovenhoek geparkeerd: 1-0. In het tweede bedrijf hielden de Geel-Blauwen de deur op slot en was het eigenlijk vooral wachten op de 2-0.

De verdiende treffer kwam, en op naam van niemand minder dan Victor Ramos. De dode spelmomenten waren als vanouds aangehaald door Ruud Heijser en dat wierp nu zijn vruchten af. De 39-jarige strijder torende hoog boven tegenstanders en wellicht zelfs het doel uit om keihard raak te knikken en de marge te verdubbelen. Gezegd mag worden dat de hoekschop van Wesley Zwaan precies op maat was.

In het restant van het duel kreeg WCR nog meer kansen en mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar was het onfortuinlijk in de afwerking en maakte het hier en daar verkeerde keuzes. “Mijn directe tegenstander zei in het begin van de wedstrijd al tegen me dat het niets met me zou worden. Daar had hij gelijk in”, toonde Van der Heijden zich na afloop realistisch. Middenvelder Sven van Deelen (26) was vooral content met de zege. “Je kunt zo’n wedstrijd natuurlijk winnen of verliezen. Of nog gelijkspelen. Dan ben ik blij dat wij gewonnen hebben.”

Het aanwezige publiek kroonde Ramos na afloop tot man van de wedstrijd. Samen met collega-verdediger Carlo Voogt was hij grotendeels verantwoordelijk voor de defensieve degelijkheid en de verlossende 2-0. Door de overwinning blijft WCR koploper GLZ/Delfshaven op twee punten achtervolgen. Volgend weekend wacht het uitduel met Hermes DVS.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.