December 2, 2022

WCR(zat) 1 wint moeizaam van Zinkwegse Boys

Zaterdag kon WCR opnieuw bewijzen dat zij thuis hoort in de subtop van de 4e klasse F. De uitwedstrijd werd bij Zinkwegse Boys werd tegen de verhouding in verloren, dus er was wat recht te zetten. Dit beeld was ook direct zichtbaar na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter de Otter. Vertrouwend op het goede spel in de uitwedstrijd dacht WCR op halve kracht de drie punten te kunnen halen. Het initiatief lag bij Zinkw. Boys die op appelleren voor een handsbal direct in de 5e minuut de strafschop kregen en deze kans niet onbenut lieten( 0-1) De eerste grote kans voor WCR kwam uit een corner in de 10e minuut. Langzaam begreep WCR dat zij uit een ander vaatje moesten tappen voor het gewenste succes deze middag.

wcrnieuws

Een belangrijke beslissing viel in de 20e minuut toen de laatste man van ZB Jamie wolf ten val bracht en volgend de geldende regels met rood kon vertrekken. De toegekende vrije trap op rand van de 16 meter bracht geen resultaat. De minuten die hierop volgde scoorde WCR binnen het kwartier twee keer via Nick Sol en Laurens Boer ( 2-1 ). ZB hanteerde alleen maar de lange bal in de hoop dat deze een keer goed zou vallen. Na de rust waarin Leon van Leeuwen de geblesseerde Ferry Steenbergen verving het zelfde beeld. WCR speelde hoofdzakelijk tegen zichzelf en ZB probeerde op basis van inzet en werklust hun resultaat te behalen. Al met al geen prettig schouwspel voor de toeschouwers. Uit weer een doodspelmoment kwam ZB met een ondertal via een kopbal op gelijke hoogte(2-2).WCR had maar een paar minuten nodig op via Leon uit een vrije trap de voorsprong weer te pakken (3-2). In de fase na deze voorsprong had WCR makkelijk het verschil kunnen maken maar was erg slordig in het benutten van de kansen. De wedstrijd bleef hierdoor spannend tot aan de laatste minuut. Doordat ZB het middenveld niet gebruikte was het overtal situatie van WCR nauwelijks zichtbaar.

Deze uiteindelijke moeizame overwinning was verdiend en leverde de gewenste drie punten op, waardoor WCR zich op basis van een beter doelsaldo voorlopig het nummer drie van deze klasse mag noemen. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen SCO 63 op het programma.

Opstelling: Robert van Mourik, Nick Sol, Vincent Boer, Ancy Zeldenrust, Ferry Steenbergen(Leon van Leeuwen), Arnold Strotbaum, Kevin de Jager, Mitchel Warner, Stas Mamedov, Laurens Boer, Jamie Wolf(Nick Groenenboom).

Rob Warner

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.