October 2, 2022

Weeda voorkomt puntverlies WCR (zo) tegen SVV

WCR (zo) heeft afgelopen weekeinde een benauwde overwinning geboekt op SVV. In de slotminuut van de wedstrijd was het de ingevallen Frank Weeda die de verdiende drie punten in Rhoon wist te houden door de 1-0 in de touwen te schieten.

De bezoekers hadden de elfklapper van eerder dit seizoen waarschijnlijk nog in het achterhoofd en kozen derhalve voor een meer verdedigende en compacte formatie op sportcomplex De Omloop. WCR bewaarde in balbezit wel de rust, maar vergat hier en daar het tempo op te schroeven om het SVV serieus lastig te maken. De keren dat dat wel gebeurde, leverde dat gevaar op. Zo ook toen Kevin de Groote op links werd weggestuurd en een scherpe voorzet in huis had. Machiel van der Heijden had zich bij de eerste paal goed vrij gelopen en schoot de bal richting de korte hoek. Waar dit negen van de tien keer een doelpunt zou zijn geweest, werd de poging nu knap gepareerd door de sluitpost van de Schiedammers.

Fotograaf Aad Kraaijenbrink was er bij voor de foto’s, klik HIER

wcr1zosvv220315

De thuisploeg, dat vanwege de absentie van hoofdtrainer Henri van Zeist (rugklachten) geleid werd door Jan de Groote en Ruud Heijser, creëerde niet gek veel kansen , maar gaf achterin ook niets weg. Daarnaast kreeg het nog een klap te verwerken toen rechtsback Wesley van Lit met een open wond aan zijn kin zag wegvallen. De Rhoonse equipe hanteerde in het tweede bedrijf voornamelijk de lange bal, die gemakkelijker verdedigd kon worden door de nummer laatst van de ranglijst. Gezegd mag worden dat de onfortuinlijke degradatiekandidaat zich kranig doch sportief weerde.

Leandro Cardoso en invaller Jair Wederfoor misten nog enige mogelijkheden en ook uit de vele hoekschoppen van Mike Steenbeek kon WCR geen doel treffen, maar kort voor tijd was het Weeda die de score dan toch wist te openen. In een scrimmage op zo’n elf meter van het vijandige doel hield de 26-jarige verdediger annex aanvaller het hoofd koel en plaatste hij het speeltuig op souplesse over de doelman en SVV-verdediger op de doellijn: 1-0.

Weeda werd hierdoor tevens verkozen tot Man van de Wedstrijd. In de huidige tussenstand is het zo dat Guilliano Medar bovenaan staat om Speler van het Seizoen te worden. Saillant detail is dat de complete middenvelder niet eerder werd verkozen tot Man van de Wedstrijd, maar door het scherpe WCR-publiek wel als meest constante speler is beoordeeld. Aanstaande zondag wacht de Geel-Blauwen het uitduel met Voorwaarts. Op sportpark Taludhoeve al om 14:30 uur worden afgetrapt.

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.