March 26, 2023

WCR (zo) boekt plichtmatige zege op Voorwaarts

Druilerig, grauw en onaangenaam. Woorden die afgelopen zondag zowel het weer als het spel van WCR (zo) omschreven. De trouw meegereisde supporters werden in de barre omstandigheden niet getrakteerd op een grandioze wedstrijd, al werd er uiteindelijk wel gewonnen. Met dank aan Sven van Deelen, Leandro Cardoso en Frank Weeda was de eindstand 1-3.

wcrnieuws

Van tevoren mocht duidelijk zijn dat Voorwaarts geen grootmacht is in de derde klasse D, al kunnen de Rotterdammers in balbezit aardig combinatievoetbal spelen. Toch was het WCR dat in de beginfase enigszins de overhand had en zo nu en dan gevaarlijk voor het doel kwam. Zoals vaker dit seizoen leverde dit niet direct een doelpunt op. In de tegenslag kregen de bezoekers zelfs een domper te verwerken, toen vanuit het niets de 1-0 voor Voorwaarts werd binnengeschoten

Erg lang duurde het feestje niet. Na een aanval over links werd Van Deelen in het strafschopgebied gevonden. De dynamische middenvelder aarzelde niet en schoot overtuigend de gelijkmaker tegen de touwen. Op slag van rust kwam de equipe van trainer Henri van Zeist zelfs op voorsprong. Een hoekschop van Wesley Zwaan (32) belandde bij de tweede paal op het hoofd van Cardoso, die zo voor zijn 26ste van het seizoen tekende.

In het tweede bedrijf werd het spel er niet beter op, maar was het aan de Geel-Blauwen om de marge te vergroten. Dit liet even op zich wachten, maar na een  voorzet van Kevin de Groote was het de goed gepositioneerde Weeda die het duel op slot gooide: 1-3.

De drie punten gingen derhalve mee naar Rhoon en daar was ook alles mee gezegd. Illustratief doch rechtvaardig was het dat Marcel van Essen, grensrechter in weer en wind, door het aanwezige WCR-publiek werd verkozen tot Man van de Wedstrijd. WCR komt tijdens het Paasweekend niet in actie. Een week later, op zondag 12 april, wacht het thuistreffen met Meeuwenplaat. De ‘regioderby’ zal om 14:00 aanvangen.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.