September 26, 2020

WCR (zo) sluit laatste competitieduel winnend af

WCR (zo) heeft afgelopen weekend een goede einde gemaakt aan de reguliere competitie. Met de nacompetitie (eerste periode) al op zak moesten de Rhoonnaars afreizen naar Kethel Spaland, dat eveneens weinig meer op het spel had staan. WCR deed wat gedaan moest worden om de tweede plek in de derde klasse D veilig te stellen: winnen. Jair Wederfoor scoorde beide doelpunten in het met 1-2 gewonnen treffen.

Klik HIER voor de complete reportage, fotograaf Aad Kraaijenbrink

kethelspalandwcr1zo100515

Trainer Henri van Zeist had enige aanpassingen gedaan in zijn basisformatie, zodat er in de nacompetitiewedstrijd tegen Full Speed zo min mogelijk spelers zouden worden gemist. Omdat ook de wisselspelers zich in van hun beste kant lieten zien, kwamen de bezoekers terecht op voorsprong. Uit een hoekschop van dertiger Wesley Zwaan was het Wederfoor die op de goede plek stond om de 0-1 op zijn naam te zetten.

Hoewel het spel bij vlagen niet om aan te zien was, bleef WCR in principe de bovenliggende partij. De tegentreffer kwam dan ook zeer knullig tot stand. Waar de WCR-defensie er vanuit ging dat Kethel Spaland de bal uit zou schieten omdat Leandro Cardoso geblesseerd op het veld lag, gingen de gastheren ‘gewoon’ door. Het verdiende niet de sportiviteitprijs, maar de spits van de Schiedammers tikte de 1-1 in alle vrijheid tegen de touwen.

Omdat de thuisploeg verder weinig kansen creëerde, was het eigenlijk wachten op een voorsprong van WCR. Zwaan leek dichtbij de 1-2; na een goede actie poeierde de middenvelder de bal van een meter of twintig echter snoeihard op de paal en bleef de voorsprong uit. Na de theepauze werd de geblesseerde doch uitblinkende Mike Correira naar de kant gehaald en bleef het spelbeeld onveranderd.

Uiteindelijk kwam de 1-2 toch op het scorebord. Linksback Frank Weeda kwam aan zijn flank knap door en bereikte Wederfoor bij de eerste paal. Laatstgenoemde had enig fortuin in de scrimmage, maar scoorde desalniettemin zijn tweede van de middag en kroonde zich daarmee tot matchwinner.

Na aankomst op de thuishaven in Rhoon werd er door alle aanwezigen gegeten, gedronken en teruggeblikt op het afgelopen seizoen. Wederfoor werd door zijn beide goals verkozen tot Man van de Wedstrijd, maar de grote prijs was voor Guilliano Medar. De alleskunner eindigde dit seizoen met het hoogste gemiddelde van de selectie en werd hierdoor Speler van het Jaar.

De zondagselectie bedankt allen (lees: vrijwilligers, technische staf etc.) die het(/de) gezellige en succesvolle seizoen(safsluiting) hebben mogelijk gemaakt en hoopt dat de trouwe supportersschare ook in de nacompetitie weer van de partij is. Aanstaande zondag wacht het uittreffen met het Delftse Full Speed, dat knap derde werd in de derde klasse C. Er zal om 14:00 uur worden afgetrapt.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.