December 2, 2022

Grandioos WCR knokt zich na thriller langs Full Speed

WCR (zo) heeft op imponerende wijze de volgende ronde van de nacompetitie bereikt. Na de 2-0 nederlaag in Delft, werd Full Speed in eigen huis – na verlenging – met 4-0 aan de kant geschoven. De grootste complimenten gaan naar het gehele team incluis bankzitters, maar wat de score betreft was Frank Weeda de grote man; hij maakte drie van de vier treffers. Wesley Hekelaar tekende voor de vierde goal.

wcrnieuws

Onder toeziend oog van een volgepakt sportcomplex De Omloop en met wat bescheiden sfeervuurwerk betraden WCR en Full Speed de arena. De bezoekers leken enigszins onder de indruk, waar WCR op alle vlakken aantoonde zo snel mogelijk de openingstreffer te willen maken. Onder aanvoering van de ijzersterk acterende Leandro Cardoso aasde de thuisploeg op de 1-0. Zo bediende Cardoso collega-aanvaller Weeda na een prima actie door het centrum. Laatstgenoemde kapte zijn directe tegenstander uit en leek met links op weg naar een doelpunt, maar de Full Speed-goalie redde knap.

Nog voor rust had Cardoso wederom een aardige actie in huis, maar zijn poging ging net langs de verkeerde kant van de paal langs het doel. De ploeg van trainer Henri van Zeist had weinig te dulden van de Delftse opponent, mede door het uitstekende verdedigende werk van uitblinkers Wesley van Lit en Victor Ramos. WCR kon in het tweede bedrijf daardoor op dezelfde voet verder, al liet de eerste treffer lang op zich wachten.

De ingevallen Hekelaar reageerde attent op een rebound en kopte ongeveer een kwartier voor tijd de 1-0 tegen de touwen. Vervolgens was het pompen of verzuipen voor beide ploegen, al mag gezegd worden dat het spel zich voornamelijk afspeelde op de helft van de Rood-Witten. WCR kreeg dan ook loon naar werken, toen de eveneens ingevallen Stefan Sneepels vanaf de middenlijn een voorzet in huis had die door Weeda in de verre hoek werd gekopt: 2-0.

In de verlenging leek Full Speed er compleet doorheen te zitten, al was het aan WCR om daar nog van te profiteren. En zo geschiedde. Uit een hoekschop van Sneepels was het Weeda die zijn hoofd wederom tegen het leder zette en zo de 3-0 op het scorebord zette. De bezoekers streden nog voor wat ze waard waren, maar Hekelaar, – inmiddels achterin geposteerd – Ramos en Van Lit gaven geholpen door Guilliano Medar geen krimp.

Derhalve kon sluitpost Erik de Graaf, eigenaar van Kapsalon ‘t IJskonijn, zijn doel met enkele fraaie reddingen waar nodig schoon houden. In de slotfase van de verlenging bracht Cardoso met een weergaloze dribbel vanaf rechts Weeda nog eenmaal in stelling, waarmee de eindstand op 4-0 werd bepaald.

WCR maakt zich na het ijzingwekkende tweeluik met Full Speed op voor de volgende ronde, waar een oude bekende wacht. SV Charlois was in twee treffen te sterk voor tweedeklasser Excelsior ’20 en zal daarom aantreden tegen de Rhoonnaars. De eerste wedstrijd wordt aanstaande zondag gespeeld in Rotterdam aan de Oldegaarde. WCR hoopt ook in dit duel te kunnen rekenen op haar trouwe en evenzo belangrijke supportersschare.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.