December 2, 2022

Herdenkingsaward Bryce Frederiksz

Dinsdag 16 juni, voorafgaand aan de presentatie van WCR zondag 1 voor het seizoen 2015-2016, overhandigden wij de herdenkingsaward die ons werd aangeboden tijdens het sportgala op 1 juni jl. aan de ouders van Bryce.

Zoals wij het seizoen 2014-2015 waren begonnen, zo sloten wij het ook af. Een plechtigheid voor de omgekomen Bryce en zijn vriendin Daisy. Rond de klok van 20.00 uur kwamen Silene, Rob, familie en goede kennissen aan bij WCR. Hier werden zij opgevangen door Henri van Zeist en Alex van Bemmel. We gingen in de bestuurskamer zitten. Hier stond de award, een foto van Bryce in de clubkleuren tijdens zijn wedstrijd in het eerste, zijn spelerspas en de bloemen. Een emotioneel moment kan ik u verzekeren. Koffie, thee een glaasje water werden genuttigd en we spraken over het vervolg voor deze avond. De ouders en familie zijn heel transparant en wilden graag aan ons verzoek gehoor geven om de award en andere spullen in de kantine, in het bijzijn van de selectiespelers, maar ook de vele leden die aan mijn oproep gehoor hadden gegeven om te komen uit respect voor Bryce, maar zeker ook zijn ouders, in ontvangst te nemen. Na een korte uiteenzetting van mijn kant hoe wij binnen WCR dit drama hadden beleefd en dit hebben herdacht, nam Rob het woord. Knap hoe hij in een bestek van circa 5 minuten kon beschrijven wat er de afgelopen 11 maanden is gepasseerd. Een kippenvelmoment onder de aanwezigen. Vervolgens mochten er vragen worden gesteld. Dan word je wederom hard geraakt, want ja, ze zijn beiden geïdentificeerd. Maar nee, ze zijn nog niet begraven. Het wachten is op – mogelijk – meerdere botjes. Ja, botjes. Van Bryce en Daisy zijn van elk 4 botjes geïdentificeerd. Pas als uit Hilversum het signaal komt dat er nog meer is gevonden, dan wel niets meer bijkomt, dan worden ze begraven. Rob vertelde ook dat sommige nabestaanden meerdere begrafenissen hebben gehad, omdat er later meer materiaal was gevonden. Dit kunnen hij en zijn familie niet aan, vertelde hij. Daarom wachten zij op de uitkomst van Hilversum.

Namens WCR overhandigde Machiel van der Heijden de award, Henri de foto, de spelerspas en de bloemen.

herdenkingmh17-4

Meer foto’s klik HIER [ fotograaf Aad Kraaijenbrink ]

WCR zal worden uitgenodigd om bij de laatste plechtigheid aanwezig te zijn. Van deze uitnodiging zal ik u – via de website – op de hoogte stellen. Als vereniging WCR hebben wij met veel respect deze ramp herdacht, respect voor de overledenen, maar ook uit respect voor de nabestaanden. Ongelooflijk dappere mensen, die nog een lange weg te gaan hebben. Het bed bijvoorbeeld is nog onopgemaakt. De kamer, de kleren zijn nog precies in de staat zoals ze van huis gingen. Helaas zij, en al die anderen, komen niet meer thuis. Ondanks dit vreselijke verdriet, was er van hun kant veel waardering voor WCR. Het grootste compliment wat je kan krijgen als vereniging: “We voelen jullie warmte”.

Alex van Bemmel, Voorzitter SV WCR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

herdenkingmh17-6

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.