February 1, 2023

WCR (zo) begint seizoen met nederlaag bij VFC

WCR (zo) is de seizoensouverture in de tweede klasse D gestart met een verliespartij. Op het fraaie Sportcomplex aan de Sportlaan in Vlaardingen ging de promovendus met 3-1 onderuit, waar een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest. Leandro Cardoso zorgde voor de enige Rhoonse treffer.

Zoals vaker bij openingswedstrijden begonnen beide ploegen vrij rustig aan de wedstrijd. Het tempo lag niet hoog genoeg om het de tegenstander echt moeilijk te maken. WCR miste het geluk en de nodige precisie in de eindpass om tot grote kansen te komen, maar gaf anderzijds amper mogelijkheden weg. Een kans kwam er wel, toen VFC vanaf zeventien meter mocht aanleggen voor een vrije trap. De Vlaardingse specialist kreeg de bal echter niet langs het hoofd van Sven van Deelen, die ingrijpen van doelman Erik de Graaf overbodig maakte. 

Het was dezelfde Van Deelen die niet lang voor rust een prima steekpass in huis had op Leandro Cardoso. De topschutter van WCR bewees het vizier op scherp te hebben en faalde oog in oog met de  VFC-goalie niet: 0-1. Even later leek de marge te worden verdubbeld. De van XerxesDZV (zo) teruggekeerde Jeffrey Querido stuurde Kevin de Groote weg op links en kreeg een goede voorzet voor zijn voeten, maar zijn poging ging net langs de verkeerde kant van de paal naast.

Zo leek de middag een hoop ingrediënten te hebben om succesvol afgesloten te worden, maar de thuisploeg kwam scherper uit de theepauze dan de Rhoonnaars. Ondanks dat de eerste grote kans voor WCR was, nadat De Groote wederom op links was doorgekomen, leidde dit binnen tien minuten tot de gelijkmaker. Een laag genomen vrije schop van de zijkant werd door niemand van WCR beroerd en vrij eenvoudig kon worden binnengewerkt. Binnen een minuut volgde de 2-1. VFC kon de bal oppikken rond de middenlijn en direct de sterke spits aanspelen, deze had slechts een beetje ruimte en dito fortuin nodig om op knappe wijze raak te schieten.

De bezoekers gingen nog wel op jacht naar de 2-2, maar ook de aanvallende wisselingen mochten niet baten. In blessuretijd profiteerden de gastheren nog van de ontstane ruimte in de WCR-defensie, waarmee de eindstand op 3-1 werd bepaald. Aanstaande zondag neemt WCR het tegen een voor trainer Henri van Zeist bekende opponent op, als TOGB op bezoek komt. Er zal om 14:00 uur worden afgetrapt.

WCR fotograaf Aad Kraaijenbrink was erbij voor de fotoreportage.

Klik HIER voor de complete reportage

vfcwcr6915

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.