February 1, 2023

Cardoso-show helpt WCR (zo) langs Gouda

WCR (zo) heeft afgelopen zondag de eerste punten van het seizoen binnengesleept. In de zes voorgaande duels was dit nog niet gelukt. Ondanks de ongelukkige seizoensstart was de trouwe supportersschare van WCR in Gouda zeer goed vertegenwoordigd, wat tot positieve geluiden leidde vanuit de spelersgroep en technische staf. Leandro Cardoso had het ouderwets op zijn heupen en nam alle WCR-treffers voor zijn rekening: 2-4. 

wcrnieuws

Trainer Henri van Zeist had zijn formatie hier en daar wat aangepast en dat leek al na tien minuten zijn vruchten af te werpen. Cardoso werd van achteruit weggestuurd, stormde op de keeper af en gaf hem het nakijken met een schot in de verre hoek. Tien minuten later was de sterke Merwin ‘Kiki’ de Brito dichtbij de 0-2, maar hij mikte een goede voorzet van Kevin de Groote centimeters over. WCR kwam vervolgens moeizaam in de duels, waardoor de gastheren bij vlagen gevaarlijk konden worden.

Er werd echter niet gescoord en dus leek er met 0-1 gerust te gaan worden. Cardoso dacht daar anders over; hij verschalkte zijn directe tegenstander met een vernuftig trucje en schoot vanuit onmogelijke positie toch raak: 0-2. Het tweede bedrijf was amper in gang gezet of de hattrick was compleet. Na goed doorzetten van De Groote kon Cardoso voor zijn derde van de middag tekenen.

De Rhoonse equipe leek een veilige marge te hebben opgebouwd, maar zo ver was het nog niet. Gouda, geholpen door de zeer scherp vlaggende grensrechter, kon zowaar tot tweemaal toe de goed keepende Giovanni Hagendoorn passeren. Even werd het onrustig bij de WCR-aanhang, maar het team lieten wanneer het nodig was de tanden zien. Kort voor tijd werd het pleit beslecht door Cardoso, of was het een eigen doelpunt van de sluitpost? Laatstgenoemde kon de ingeschoten bal nog wel beroeren, maar het was niet voldoende om de 2-4 uit het doel te houden.

WCR bekleedt ook na de eerste overwinning nog de laatste positie in de tweede klasse D, al heeft het wel een stap gezet in de goede richting. In het aankomende weekend zijn de Geel-Blauwen vrij. Zondag 1 november wacht het thuistreffen met Spartaan ’20, dat zesde staat. Het duel zal om 14:00 uur van start gaan. 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.