December 2, 2022

WCR (zo) onderuit tegen Spartaan ‘20

WCR (zo) heeft dit weekend geen goed gevolg kunnen geven aan de competitie- en bekerzeges van de afgelopen twee weken. In eigen huis was Spartaan ’20 met 1-3 te sterk voor de Rhoonse equipe. Namens WCR was Jeffrey Querido trefzeker, maar de hoofdrol was voor arbiter De Groot, die twee strafschoppen toekende aan Spartaan en tevens twee WCR-spelers de rode kaart toonde.

Het begon niet al te voortvarend voor de thuisploeg, toen Spartaan al vroeg een tamelijk discutabele penalty kreeg. Na een op het oog onschuldig duel tussen Mitchel Keikes en zijn opponent wees De Groot onverbiddelijk naar de stip. Giovanni Hagendoorn werd vanaf elf meter verschalkt: 0-1. WCR deed vervolgens niet onder voor de Rotterdammers en kwam na een half uur terecht op gelijke hoogte. Het was Jerrel Paskald die op eigen helft de bal veroverde en Leandro Cardoso bediende. Laatstgenoemde passeerde twee tegenstanders en had een fijne voorzet in huis die door Querido tegen de touwen werd gewerkt.

Klik HIER voor de complete reportage, fotograaf Aad Kraaijenbrink

wcrspartaan11115

Na de theepauze was het opnieuw Cardoso met goed voorbereidend werk en WCR leek op weg naar de voorsprong, ware het niet dat Sven van Deelen – enigszins gehinderd door de ingevallen Frank Weeda – de bal tegen het zijnet schoot. Vervolgens kwam Spartaan langszij door al dan niet vanuit buitenspelpositie op 1-2 te komen. Van Deelen wilde de leidsman attenderen op het vlagsignaal van de grensrechter, maar De Groot beoordeelde de draf waarmee de middenvelder en zijn imposante gestel  vanaf tien meter op hem afkwam als zijnde ‘intimiderend’ en bestrafte dat met een tweede gele kaart: rood.

De gastheren gaven tijdens de jacht op de gelijkmaker achterin veel ruimte weg, waardoor er zo’n tien minuten voor tijd aan de noodrem moest worden getrokken in het strafschopgebied. Nu was de penalty een logische straf en werd de eindstand bepaald op 1-3. Daar de leidsman warrig en inconsequent bleef fluiten, ontstond in een verder sportieve wedstrijd in de slotfase nog een opstootje. Zowel een speler van Spartaan als WCR-verdediger Paskald kon met direct rood inrukken.

Na de wedstrijd werd WCR-goalie Hagendoorn gekozen tot Man van de Wedstrijd. Dit was twee weken eerder in Gouda ook al het geval. Aanstaande zondag reist WCR af naar Oudewater om aan te treden tegen UNIO. Op sportpark Markveld zal om 14:00 worden afgetrapt.

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.