September 26, 2020

WCR (zo) houdt punt over aan bezoek bij GLZ/Delfshaven

WCR (zo) heeft afgelopen weekend met 1-1 gelijkgespeeld bij GLZ/Delfshaven. De rode lantaarndrager van de tweede klasse D hield gemengde gevoelens over aan de remise, daar het bijna de hele wedstrijd de bovenliggende partij was. Merwin ‘Kiki’ de Brito nam de Rhoonse treffer voor zijn rekening.

Op het winderige sportpark Nieuw Vreelust kwamen beide ploegen moeizaam aan voetballen toe, maar het was WCR dat de meeste duels wist te winnen en daardoor dominanter was. De 0-1 was dan ook niet onterecht. Aanvoerder Guilliano Medar reageerde adequaat op een afgeslagen vrije trap en schoof het leder bij Leandro Cardoso in de voeten. Laatstgenoemde krulde de bal het strafschopgebied in, waar De Brito zich op kracht ontdeed van zijn directe tegenstander en de keeper kansloos liet met een wippertje.

wcrnieuws

Na de rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. Achterin gaf met name Jerrel Paskald namens de formatie van Henri van Zeist geen centimeter weg en de gastheren konden amper gevaar stichten. Helaas voor de Rhoonnaars kreeg GLZ/Delfshaven een op het oog goedkope penalty toegewezen, toen Kevin de Groote – met zijn armen langs zijn lichaam – de bal tegen zich aangeschoten kreeg. Hands, zo oordeelde de arbiter. Sluitpost Giovanni Hagendoorn kwam nog wel akelig dichtbij, maar kon de gelijkmaker niet voorkomen: 1-1.

In de slotseconden had Jeffrey Heijnen de winnende treffer op zijn hoofd, ware het niet dat hij een prima voorzet van Cardoso een aantal centimeters langs de verkeerde kant van de paal kopte. Door het gelijkspel komt het seizoenstotaal van de Geel-Blauwen nu op vier punten. Komende zondag wacht het loodzware thuisduel met OVV, dat koploper Kocatepe op hielen zit. Er zal om 14:00 uur worden afgetrapt.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.