December 2, 2022

WCR(zat) blijft punten morsen

Voor zowel WCR als DRL stonden er belangen op de wedstrijd van afgelopen zaterdag. DRL was mede koploper in de 2e periode en voor WCR stond was de uitslag belangrijk om aansluiting te blijven houden na het onnodige puntverlies van de laatste weken.

DRL begon uitstekend aan de wedstrijd en zette WCR vanaf de eerste minuut vast op eigen helft. Dit offensief duurde ongeveer 15 minuten en daarna werd het pas een echte wedstrijd. Ondanks het overwicht kon DRL niet veel kansen creƫren in en rond de 16 meter van WCR. WCR nam na deze periode het middenveld in handen en knokte zich terug in de wedstrijd. Dit resulteerde in een handvol kleine kansen. Na een fout van de keeper van DRL schoot de aanvoerder Kevin de Jager WCR op een verdiende voorsprong ( 1-0 ). Met een slotoffensief tijdens de laatste minuten van de eerste helft probeerde DRL deze voorsprong ongedaan te maken maar de verdediging van WCR gaf geen krimp. Rust stand 1-0.

wcrnieuws

Na de rust met de wind in de rug ging WCR direct op zoek naar een tweede doelpunt. Na ongeveer 10 minuten kwam deze er ook. Uit een corner van Stas Mamedov was het uiteindelijk de goed spelende Arnold Strotbaum die de bal achter de keeper werkte ( 2-0). WCR had de wedstrijd onder controle maar kreeg na onnodig balverlies op het middenveld vanuit een overname een ongelukkig strafschop tegen. De bal werd weliswaar op de rand van het strafschopgebied tegen de hand van verdediger Mitchel Warner aangeschoten maar van opzet was zeker geen sprake. DRL benutte het cadeautje van Scheidsrechte ter Heide en kwam zodoende weer terug in de wedstrijd(2-1) Even later kreeg WCR een 100% kans die Stas Mamedov onbenut liet en de beslissing in de wedstrijd had kunnen zijn. Het wegsturen van Radik Mamedov was achteraf gezien de belangrijkste beslissing van deze warrige scheidsrechter. Na een overtreding van DRL op deze Radik gaf de scheidsrechter een 2e gele kaart omdat deze een reactie gaf op de gemaakte overtreding. Uiteraard werd de speler van DRL niet bestraft voor de overtreding, logisch toch? Ondanks het overwicht van DRL tijdens de laatste minuten leek het erop dat WCR de wedstrijd winnend ging afsluiten, maar in blessuretijd wist DRL helaas toch te scoren uit een bal die bij toeval goed viel voor de spits van DRL ( 2-2 ). Dit betekende weer puntverlies en helaas geen aansluiting meer met de koplopers. Volgende week de laatste wedstrijd in 2015 uit bij Zwartewaal en de kans om 2015 positief af te sluiten met een overwinning.

Opstelling: Jordy van Ginkel, Nick Groeneboom, Vincent Boer, Mitchel Warner, Ferry Steenbergen, Kevin de Jager(Leon van Leeuwen), Radik Mamedov, Arnold Strotbaum, Wessel de Jager, Laurens Boer, Stas Mamedov.

Rob Warner

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.