December 2, 2022

WCR (zo) houdt punt over aan bezoek bij TOGB

WCR (zo) heeft het nieuwe kalenderjaar geopend met een 0-0 gelijkspel bij TOGB. Hoewel dit op voorhand een prima resultaat leek, waren er na afloop gemengde gevoelens over het behaalde punt. Met name in het eerste bedrijf had WCR afstand kunnen nemen van de gastheren, die de wedstrijd met negen man eindigden.

wcrnieuws

Het duel tussen de nummer vier en de hekkensluiter van de 2e klasse D begon rommelig. Aan Rhoonse zijde ontbraken een aantal vaste krachten, maar oudgedienden als Mike Steenbeek en Wesley Ouwerkerk bleken niet te beroerd om zich beschikbaar te stellen. De grootste kansen waren voor WCR. De pijlsnelle Jeffrey Querido reageerde adequaat op een te korte terugspeelbal en kwam oog in oog met de doelman. Zijn listige puntertje belandde echter op de paal, om vervolgens recht in de handen van de keeper te rollen.

Nog voor de theepauze moest TOGB met tien man verder. Querido brak door, maar de laatste man trok aan de noodrem: rood. Dat leverde de Geel-Blauwen meer ruimte op. Wesley Zwaan benutte die ruimte door een splijtende pass af te leveren op Merwin ‘Kiki’ de Brito, die zijn inzet nipt gered zag worden door de Berkelse doelbewaker.

In de tweede helft had WCR hier en daar wat mogelijkheden, maar moest het tevens oppassen dat de thuisploeg in de tegenstoot niet tot een treffer kon komen. TOGB ging – ook nadat de aanvoerder na een onhandige overtreding met tweemaal geel kon inrukken – nog voor de winst, maar WCR-goalie Erik de Graaf hield zijn doel keurig schoon.

Aanstaande zondag wacht de equipe van trainer Henri van Zeist het thuisduel met RVC ’33, dat momenteel de vijfde stek bekleedt. De bal wordt om 14:00 uur aan het rollen gebracht.

Alternatief bij afgelasting WCR-OHVV 14:00 uur.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.