WCR (zo) van laatste plaats na knappe zege op RVC ‘33

WCR (zo) heeft in de afgelopen speelronde goede zaken gedaan door in eigen huis met 3-2 te winnen van RVC ’33. Hierdoor klimt de formatie van Henri van Zeist over Gouda heen en komt het wat punten betreft op gelijke hoogte met JHR. Kevin de Groote, Merwin ‘Kiki’ de Brito en Jeffrey Querido scoorden namens WCR.

Amper dertig seconden na het beginsignaal van de correct fluitende arbiter Lingen keken de bezoekers, die vijfde op de ranglijst stonden, al tegen een 1-0 achterstand aan. Het was De Groote die op de linkerflank doorkwam en de keeper verraste met een schot in de verre bovenhoek in plaats van een voorzet. De goede start hielp de Rhoonse equipe in het zadel en RVC had moeite kansen te creëren.

Wat volgde was een counter uit het boekje. Querido werd op snelheid weggestuurd en is dan amper tot niet bij te houden. De 24-jarige spits hield netjes overzicht en toonde zich niet zelfzuchtig door de bal breed te leggen op de meegelopen De Brito: 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht, ware het niet dat de Reeuwijkers op slag van rust toch de aansluitingstreffer wisten te maken. WCR-sluitpost Erik de Graaf keerde de eerste pogingen nog, maar in de scrimmage was het een RVC-voet die de bal kon beroeren en de 2-1 binnenschoot.

wcrnieuws

Ook in het tweede bedrijf gaf WCR weinig kansen weg en was het vooral in de tegenstoot gevaarlijk. Zo kon ook de marge worden verdubbeld toen Querido achter een diepe bal aanging. De communicatie tussen de goalie van RVC en de achterhoede verliep niet erg soepel, waardoor de watervlugge Querido er met de bal vandoor ging en deze in het lege doel werkte. Kort daarna kwam RVC nog wel op 3-2, maar WCR gaf de drie punten niet meer uit handen.

Aanstaande zondag staat er voor WCR geen competitiewedstrijd op het programma. Een week later, op 14 februari, treffen de Geel-Blauwen de nummer tien Slikkerveer in Ridderkerk. Op sportpark Reyerpark zal om 14:00 uur worden aangevangen.

 

Share
Filed in: alle berichten

You might like:

Carnaval bij WCR Carnaval bij WCR
Uitnodiging nieuwjaarsreceptie Uitnodiging nieuwjaarsreceptie
Afscheid van jeugdspeler Kian Afscheid van jeugdspeler Kian
AS zondag 16 dec Wcr zo 1 – Steeds hoger 1 AS zondag 16 dec Wcr zo 1 – Steeds hoger 1

Leave a Reply

Submit Comment

© 2019 RKSV WCR. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.