March 26, 2023

WCR (zo) wint nipt bij Slikkerveer

WCR (zo) heeft een dag na de indrukwekkende uitvaart van clublegende Joost van Looijen het enige juiste gedaan: drie punten pakken. Op bezoek bij Slikkerveer werd er 0-1 gewonnen. Jeffrey Querido kroonde zich tot matchwinner, door vroeg in de tweede helft op fraai aangeven van Jeffrey Heijnen trefzeker te zijn.

Op een druilerige zondagmiddag was het voetbal niet per se flitsend, al werd er wel als team gestreden en goed verdedigd. WCR gunde Slikkerveer het balbezit, maar liet weinig ruimte voor de thuisploeg om tot (grote) kansen te komen. En als Slikkerveer gevaarlijk werd, bleek WCR in Erik de Graaf nog altijd de betrouwbare doelbewaker onder de lat te hebben staan. Zo keerde de ervaren goalie een goede vrije trap, waardoor er met 0-0 gerust kon worden.

wcrnieuws

In het tweede bedrijf was het zoals gezegd Heijnen die Querido met een steekpass bediende. Laatstgenoemde verkeerde ook deze zondag in goede vorm en mikte het leder tegen de touwen: 0-1.

In het vervolg veranderde het spelbeeld amper, want onder meer de sterk acterende centrumverdedigers Mitchel Keikes en Carlo Voogt gaven geen centimeter weg. Dit leidde hier en daar tot wat frustraties bij de gastheren. Met nog tien minuten reguliere speeltijd werd Slikkerveer-spits Robert Kosten met rood van het veld gestuurd, maar kreeg ook Keikes zijn tweede gele kaart en werd er met tien tegen tien verder gespeeld.

De WCR-defensie hield ook in de resterende minuten stand, waardoor de punten mee naar Rhoon gingen. Namens de bezoekers maakte Machiel van der Heijden zijn rentree. De van een knieblessure herstelde, rood bebaarde middenvelder annex aanvaller bekroonde zijn invalbeurt met enkele onderscheppingen, listige passjes en een gele kaart.

Aanstaande zondag nemen de Geel-Blauwen het in eigen huis op tegen XerxesDZB. De Rotterdammers hebben na een matige seizoensstart een ware opmars gemaakt en bivakkeren inmiddels op een knappe zesde plek. Op sportcomplex De Omloop wordt om 14:00 uur afgetrapt.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.