June 5, 2023

Periodetitel voor Zondag 2 !!

Met een aardig Zuidwestertje stond voor het 2e een belangrijk potje op het programma, te weten tegen COAL 2. In zowel de reguliere stand als de 2e periode stond COAL op drie punten achterstand. Dus “the dead or the gladiolen” zou Van gaal hebben gezegd!

We wisten vanuit de uitwedstrijd (2-6 overwinning) dat het een moeilijk potje ging worden echter na nog geen 5 minuten lag de 1-0 al in het netje door Ferdi Lems. COAL wist zich geen raad met windje tegen en tevens het felle begin van onze ploeg. Hier en daar werd er uitgedeeld en ook geïncasseerd echter waar we normaal gesproken tegen elkaar of de scheids te keer gingen bleven we nu vrij kalm op wat uitzonderingen na.

Na een goed opgezette aanval kwam de 2-0 op het scorebord via onze aanvoerder Wesley Hekelaar, daarna sloegen op sommige momenten wel even de stoppen door bij onze tegenstander. Ledematen moesten het ontgelden maar de scheidrechter bleef kalm zonder met kaarten te moeten strooien. Voor rust moest Patrick Kraanen al geblesseerd naar de kant maar met Gio in zijn plaats hoefden we ons geen zorgen te maken. Buiten een akkefietje tussen Marco en de tegenstander om gingen we rustig naar de kleedkamer om ons voor te bereiden op een 2e helft met windje tegen.

Echter was de tegenwind voor ons eerder een voordeel dan een nadeel, naar een combinatie tussen Frank Weeda en Stefan Sneepels werd de bal verplaatst naar de 2e paal waar Jeroen Delno de 3-0 liet aantekenen al dan niet in buitenspel positie?

Je zou zeggen, buit is binnen maar daarna was het COAL die zowel fysiek als voetballend het betere van het spel had. Foutje in onze 16 bracht COAL via een strafschop terug in de wedstrijd. COAL was los en de 3-2 lag daarna ook in de touwen. Daarna was het nog steeds COAL die bleef aanzetten, maar onze verdediging gaf geen krimp onder aanvoering van Wesley & Dimitri. Helaas was in de 1e helft Rory uitgevallen met op het oog een ernstige blessure aan de enkel (moet ook lekker achterin blijven).

Waar COAL dacht de aansluiting te kunnen gaan vinden was het Stefan Sneepels die in een perfecte counter de 4-2 maakte, maar zoals al eerder aangegeven COAL gaf zich niet gewonnen en kwam terecht op 4-3.

Maar door wie anders dan Stefan Sneepels kwamen met weer op een marge van 2 doelpunten en stond de 5-3 als eindstand op het bord. Niet meer in te halen door COAL dus Periode Feestje op de Omloop. Je hoorde ook de reacties van COAL na de wedstrijd dat ze echt er alles voor over hadden om ons van deze titel af te houden en daardoor ons ook sportief feliciteerde.

Het feest kon beginnen en dat is tot de late uurtjes in de kantine doorgegaan, zelfs het puntverlies van Feyenoord kon ons niet echt meer boeien.

Dank gaat verder uit naar barpersoneel die er toch elke zondag weer van ons staat om ons te voorzien van een hapje en drankje. Ben van mening dat we door inzet & strijd zonder gezeik ver kunnen komen, voetballen kunnen we wel maar laten we wel als vriendenteam verder afbouwen. Maar met deze periodetitel spelen we nog door in Mei!!! Of …….????

Spelert/Trainert Michel.M

wcrnieuws

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.