March 26, 2023

WCR (zo) en XerxesDZB delen de punten

WCR (zo) heeft afgelopen weekend de ongeslagen status van na de winterstop weten te behouden. In eigens huis speelde het met 2-2 gelijk tegen XerxesDZB. Na de eerste helft konden de bezoekers in hun handen wrijven dat het ‘slechts’ 1-0 stond. Doordat de de kansen in het tweede bedrijf keerden, was WCR spekkoper met het behaalde punt. Guilliano Medar en Merwin ‘Kiki’ de Brito waren trefzeker voor de Rhoonnaars.

De Geel-Blauwen trokken voortvarend van start. Met amper een halve minuut op de klok was de eerste treffer een feit. Machiel van der Heijden, na lang blessureleed teruggekeerd in de basisformatie, had een prima steekpass in huis. De overstap die daarop volgede van De Brito was minstens zo fraai en gaf aanvoerder Medar de gelegenheid om de bal tegen de touwen te schuiven: 1-0.

wcr1zoxerxes280216-1

Na lange afwezigheid was onze fotograaf Aad Kraaijenbrink weer van de partij en maakte de mooie fotoreportage.

Klik HIER voor de complete reportage.

WCR, dat aantrad zonder basisklanten Jerrel Paskald, Mitchel Keikes, Kevin de Groote, Sven van Deelen (allen geschorst), Erik de Graaf (ziek), Jeffrey Querido (vakantie) en Frank Weeda (werk), kon zondagmiddag gelukkig een beroep doen op oudgedienden als Ferry Boshart (42) en de geroutineerde Jeroen Delno en dat leek met name in de eerste helft soepel te verlopen. De steeds fitter wordende Leandro Cardoso stond tweemaal op de juiste plek, maar het lukte niet de marge te verdubbelen.

De thuisploeg kwam na de rust alsnog op de verdiende 2-0. Medar was ditmaal de aangever; hij stuurde De Brito weg. Laatstgenoemde liet de doelman kansloos met een diagonale schuiver met het verkeerde been. Hierna zakte WCR wat terug en werd XerxesDZB gevaarlijk door met name lange voorzetten het strafschopgebied in te pompen. De formatie van Henri van Zeist ontsnapte enkele malen op miraculeuze wijze aan een tegentreffer, maar ook goalie Giovanni Hagendoorn had geen antwoord op een poeier van randje zestien: 2-1. In het vervolg werden de moegestreden Van der Heijden, Wesley Zwaan en De Brito vervangen door respectievelijk Victor Ramos, Delno en Daniel Duarte, maar het lukte WCR niet om stand te houden tegen de Rotterdammers. Opnieuw was het een afvallende bal die door XerxesDZB kon worden ingeschoten, waarna deze via-via tegen het net rolde.

Carlo Voogt zag zijn goede verdedigende inspanningen na afloop van het treffen beloond worden door de WCR-aanhang. Hij werd verkozen tot Man of the Match. Aanstaande zondag wacht WCR het pittige uitduel met nummer twee Groeneweg in Zevenhuizen. Op sportpark Van ’t Verlaat zal om 14:00 uur worden afgetrapt.

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.