October 26, 2021

WCR (zo) zet VFC de voet dwars

WCR (zo) heeft dit weekeinde een bescheiden stuntje uitgehaald door met 3-2 te winnen van VFC. De Vlaardingers zijn nog volop in strijd voor de tweede periode, maar konden geen punt(en) meenemen uit Rhoon. Namens de thuisploeg kwamen Jeffrey Querido, Machiel van der Heijden en Frank Weeda op het scoreformulier.

WCR startte gretig in wat voorlopig wellicht de voorlaatste thuiswedstrijd in de tweede klasse D kan zijn. De op het middenveld sterk acterende Jeffrey Heinen passeerde rond het strafschopgebied enkele opponenten om vervolgens Querido in scoringspositie te manoeuvreren. Laatstgenoemde schoof de bal langs de goalie in de verre hoek voor de 1-0.

wcrvfc1516

Klik HIER voor de complete fotoreportage van WCR fotograaf Aad Kraaijenbrink

Binnen het kwartier stond de 2-0 (letterlijk) op het fraaie scorebord. Opnieuw was het Heinen die een collega in stelling bracht; ditmaal was het Van der Heijden die op de juiste plaats stond en voor de 2-0 tekende. Na een moment van onachtzaamheid bij een ingooi van VFC creƫerden de bezoekers voor het eerst echt gevaar, maar was het ook direct raak: 2-1.

Nog voor rust kwamen de Geel-Blauwen echter weer op een veiligere marge. Sven van Deelen won op het middenveld een belangrijk duel, waarna Querido op snelheid het vijandige doel opzocht. De snelle spits behield het overzicht en kon breed leggen op de meegelopen Weeda, die de 3-1 op souplesse kon binnentikken.

In het tweede bedrijf trachtte de bezoekers aan te dringen, maar tot uitgelezen mogelijkheden kwamen ze amper. Met nog twintig minuten op de klok kreeg VFC vrijwel uit het niets een strafschop toegekend vanwege vermeend handspel en op die wijze werd WCR-sluitpost Erik de Graaf dan wel voor de tweede keer gepasseerd.

In het restant van het treffen bleef WCR overeind, al moest rechtsback Wesley van Lit na een tamelijk grove charge met rood inrukken. Met behulp van de ingevallen Daniel Duarte kon de leidsman na 97 minuten affluiten met een 3-2 eindstand.

Met nog twee duels te gaan (OVV uit en GLZ/Delfshaven thuis) is het gat naar de nacompetitieplek van JHR geslonken tot vijf punten. Heinen zag zijn voorbereidende acties zondagmiddag beloond worden door de WCR-aanhang: hij werd verkozen tot Man van de Wedstrijd. In de wedstrijden tegen Kocatepe en JHR was die eer voor respectievelijk Guiliano Medar en Kevin de Groote.

Aankomende zondag wacht WCR het uitduel met OVV, dat in eigen huis kampioen kan worden. De bal zal om 14:00 uur aan het rollen worden gebracht.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.