Gedegradeerd WCR (zo) besluit met zege op GLZ

WCR (zo) heeft haar laatste wedstrijd in de tweede klasse stijlvol afgesloten. Op eigen bodem was het GLZ/Delfshaven met 1-0 de baas. In een wedstrijd die vooral in het teken stond van het afscheid van diverse spelers bij de club, bekroonde Sven van Deelen zijn sterke partij door de enige treffer van het duel te maken.

wcrzoglz-1

Voor de complete fotoreportage, klik HIER, Foto’s van Aad Kraaijenbrink

WCR kende een moeizame start tegen de Rotterdamse equipe. Het eerste kwartier was daarom voor GLZ, maar na enkele aanpassingen binnen de WCR-formatie veranderde het spelbeeld. Het druk zetten van de Geel-Blauwen had het nodige effect op de achterhoede van GLZ, dat slordig omging met balbezit in de opbouw. Met name Jeffrey Querido en Leandro Cardoso aasden op te korte passes in de GLZ-defensie.

Zo was het dezelfde Cardoso die Van Deelen in stelling kon brengen. De behendige aanvaller toonde ook in zijn afscheidswedstrijd aan niet zelfzuchtig te zijn en schoof het leder af op Van Deelen, die met zijn mindere linkerbeen de doelman kansloos liet met een poeier in de onderhoek: 1-0.

Aan het einde van het eerste bedrijf werd het nog onvriendelijk in het strafschopgebied, waarna een der GLZ-aanvallers met rood kon inrukken. Dat betekende dat het ensemble van trainer Henri van Zeist na de hervatting slechts enkele malen in de ‘problemen’ kwam. GLZ kreeg een kwartier voor tijd nog een strafschop vanwege vermeend handspel van Frank Weeda. Een laatste test voor Erik de Graaf, die zijn handschoenen na dit seizoen in de wilgen zal hangen. Voormalig WCR-middenvelder Orhan Simsek nam plaats achter de bal en scoorde in eerste instantie, ware het niet dat de arbiter nog niet had gefloten. Zijn tweede poging belandde op de paal, waarmee ook dat gevaar geweken was.

Kort daarna kregen zowel gelegenheidsaanvoerder De Graaf als Cardoso een publiekswissel en kwamen Gio Hagendoorn en Daniel Duarte in de gelederen. Eerder was Carlo Voogt al in de ploeg gekomen. Ook de boomlange centrumverdediger annex spits zal zijn geluk komend seizoen elders beproeven. De voorsprong van de Rhoonnaars kwam niet meer in gevaar en GLZ ontliep nacompetitie maar nipt, omdat de uitslagen op de andere velden gunstig waren.

Naast de eerder genoemde spelers zal ook Guiliano Medar, die vanwege een enkelkwetsuur in de warming-up afhaakte, het geel-blauwe shirt niet meer aantrekken. De aanvoerder en kersverse vader acteert volgend seizoen niet meer in het zondagvoetbal. Victor Ramos is naar verluidt van plan een stapje terug te doen, maar de ervaren krachtpatser zal naar verwachting nog wel zijn minuten blijven maken in het eerste elftal.

Na afloop bracht de WCR (zo)-selectie een dankwoord uit aan allen die de ploeg ongeacht de (tegenvallende) resultaten toch zijn blijven steunen en werden de vertrekkende spelers bedankt voor bewezen diensten. Tevens werd Mitchel Keikes benoemd tot Speler van het Jaar; hij bleef collega-verdediger Jerrel Paskald nipt voor.

wcrzoglz-2

wcrzoglz-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wcrzoglz-1

 

Share
Filed in: alle berichten

You might like:

Carnaval bij WCR Carnaval bij WCR
Uitnodiging nieuwjaarsreceptie Uitnodiging nieuwjaarsreceptie
Afscheid van jeugdspeler Kian Afscheid van jeugdspeler Kian
AS zondag 16 dec Wcr zo 1 – Steeds hoger 1 AS zondag 16 dec Wcr zo 1 – Steeds hoger 1

Leave a Reply

Submit Comment

© 2019 RKSV WCR. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.