December 2, 2022

Afbouwen krijgt toch een andere dimensie bij WCR 2 zondag!

Seizoen 2015-2016 stond voor WCR 2 in het teken van gezelligheid, saamhorigheid en eventueel een periode pakken. Rond de winterstop kwam toch het gevoel naar boven dat er meer mogelijk was, een goede reeks aan overwinningen liet ons in het spoor van Hermes DVS 2. Het bleef uiteindelijk tot het laatst spannend waarbij uiteindelijk Hermes terrecht de titel pakte, WCR 2 was uiteindelijk “ The Best of the Rest”.

Lang was onduidelijk tegen wie we moesten spelen in de na-competitie, telefoontjes over en weer maakte uiteindlijk duidelijk dat we moesten aantreden tegen Stolwijk 2. Echter gaven deze de voorkeur voor handhaving Stolwijk 1 en trokken zich terug. Walk-Over naar ½ Finale!

Uit de koker kwam Swift Boys 2, na een 3-3 in het uitduel maakte we het thuis (uit bij Rhoon) af 3-0! Hierbij de aantekening dat beide wedstrijden werd gestreden voor elke meter maar zeer sportief was. Complimenten zeker naar Swift Boys toe! Zo moet voetbal zijn, alles geven en na de wedstrijd gezelligheid ten top.

Op naar de FINALE waarbij competitiegenoot DRL onze tegenstander is geworden, thuis werd het destijds 3-4 en uit 1-3, dus 50/50 betreft de bookmakers. Van DRL wisten we dat het jonge talenten waren onder aanvoering van de ervaren broers Garcia Mendes. Charlois werd het decor van uiteindelijk een onvergetenlijke middag, voor Delno, Kraanen, Roosendaal, Steenbeek en Mangelaars was dit een terugkeer op het oude DEH nest.

Voor aanvang moesten we eerst een aantal jongens teleur stellen omdat we een fitte groep hadden, maar zoals een vriendenteam betaamt was dit een abc-tje.

DRL kwam zoals verwacht flitsend uit de startblokken en de 1e kans was dan ook voor hun, maar als Kraanen om je af komt dan zit de schrik er blijkbaar goed in en ging de bal buitenkant paal. Hierna waren we Heer en Meester en na een schitterende aanval kopte Hekelaar de bal terug in de 16 meter op de vrijstaande Stefan “Messi”die de bal snoeihard inschoot 1-0!!! Aardig zet om Hekelaar op 10 te zetten, maar die mogen jullie zelf invullen……

In de 12e minuut na wederom goed veldspel kwam de bal voor de voeten van Machieltje,deze haalde vanaf een meter of 20 uit….2-0!!! Een Payetje maar dan op de Oldegaarde. DRL was volledig het spoor bijster en er kwamen nog meer kansen. Na wat omzettingen bij DRL kwamen we meer onder druk te staan en viel uiteindelijk verdiend de 2-1. Het was nu noodzaak om met deze uitslag de rust in te gaan.

Na topoverleg met wat vuurwerk in de kleedmaker kwamen we met wat tactische omzettingen terug op het veld, dit was de sleutel tot het uiteindelijk succes. Achterhoede stond als een huis en middenveld was oppermachtig waarbij de zijkanten met Zwaan en Steenbeek voor dreiging zorgde. De 3-1 van uiteraard onze Messi viel dan ook na tikki takkie vanuit middenveld onder aanvoering van onze Aspirant v/d Week Van Rijn.

Paal en lat stond ons nog even in de weg maar uiteindelijk viel ook de 4-1 door wie anders dan……..Stefan Sneepels “Messi” Hierna kon een ieder nog wat minuten maken en de 4-2 was uiteidelijk alleen nog maar voor de statistieken. Promotie is een feit!!!! Wat afbouwen??? Dit was echt een team prestatie zoals we al eigelijk heel het seizoen bezig zijn geweest. Tuurlijk lopen we vaak te zeiken als het even niet gaat maar uiteindelijk trokken we vaak de overwinning over de streep.

scorebord2

Langs deze weg wil ik Brian Huizer, Ray van Lent en Ferry Boshart bedanken voor hun inzet/gezelligheid/motivatie. Brian en Ray blijven wel supporter en eventueel onze huizangers terwijl Ferry nu echt gaat afbouwen bij Portugaal 7×7.

En verder is er naar beraad unaniem besloten om Michel Westerduin uit te roepen tot “Speler van het Jaar 2015-2016” , we blijven wel van mening dat binnenkort RTL op de stoep staat voor een nieuw programma…..Mies weet hiervan!!!

En als laatste uiteraard de inbreng van onze leider Leen Kraanen….Klasse Leen!!! Helaas zat je in Ibiza maar je telefoontje zegt al genoeg.

Wil een ieder een fijne vakantie wensen en zien elkaar weer met de traditionele openingswedstrijd van seizoen tussen WCR 1 – WCR 2.

 

Het bleef nog lang onrustig op de Oldegaarde……

 

Speler/Trainer Mangelotti

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.