December 2, 2022

WCR (zo) en Meeuwenplaat kennen doelpuntloze seizoensouverture

RHOON – WCR (zo) is er dit weekend niet in geslaagd de eerste wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. De naar de 3e klasse D gedegradeerde formatie domineerde bijna het gehele treffen, maar kwam niet tot scoren. Omdat ook Meeuwenplaat geen doel trof, werden de punten gedeeld.

Oefenmeester Henri van Zeist had in zijn elftal plaats voor een aantal ‘nieuwe’ gezichten. Rechtsback Kishen Soochit maakte zijn rentree voor de Geel-Blauwen, evenals centrale middenvelder Giovanni Delgado. Verder maakten Kevin van Veen, Chemano Cruden, Arthur Movsesjan – tegen zijn oude club –  en Jeremy van der Ent hun competitiedebuut in de basis.

Meeuwenplaat, dat na een sterke voorbereiding vol vertrouwen naar sportcomplex De Omloop was afgereisd, had moeite om tot voetballen te komen. De Rhoonse manschappen zetten vroeg druk, wat vaak resulteerde in onderscheppingen dan wel lange ballen die konden worden opgevangen door de WCR-defensie.

Anderzijds ontbrak het de thuisploeg aan de finesse om in de laatste fase de juiste beslissing te maken. Mogelijkheden genoeg, maar honderd procent kansen vielen amper te noteren. Vlak voor het verstrijken van het eerste berdrijf was het Van er Ent die op links goed doorkwam en scherp voorzette, maar Movsesjan kwam centimeters te kort om het net te doen bollen.

Meeuwenplaat, dat zelf ook eenmaal mocht aanleggen met een volley bij de tweede paal, kon tevreden zijn met de 0-0 ruststand. Ook in het tweede bedrijf toonde WCR zich fris genoeg om druk vooruit te blijven zetten en beperkten de Hoogvlieters zich tot uitvallen op de tegenaanval. Met het inbrengen van Jeffrey van Veen, die tevens zijn competitiedebuut mocht maken, Frank Weeda en Jeffrey Heinen probeerde WCR de winnende goal nog te forceren, maar verder dan enkele scrimmages voor het vijandige doel kwam het niet: 0-0.

Jeremy van der Ent werd door het de aanwezige WCR-lieden verkozen tot Man van de Wedstrijd; hij bleef Mitchel Keikes net voor.

Volgende week wacht WCR het uitduel met Maasstad Tediro, waar het onder meer oudgediende Leandro Cardoso zal treffen. De Rotterdammers wonnen hun derby tegen DHZ met 0-1. De aftrap is om 14:00 uur.

 

Klik HIER voor de complete reportage van WCR fotograaf Aad Kraaijenbrink

wcrmeeuwp2016-1

Pupil van de maand Jael Bruining

wcrmeeuwp2016-2

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.