Ruime zege voor WCR (zo) bij Maasstad Tediro

ROTTERDAM – WCR (zo) heeft de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen goede zaken gedaan tegen Maasstad Tediro. Op bezoek bij de gastvrije Rotterdammers werd er met 1-4 
Gewonnen. Frank Weeda, Jeremy van der Ent, Kevin de Groote en Arthur Movsesjan scoorden namens de Geel-Blauwen.

image
WCR – mogelijk getergd door het schamele punt dat was overgehouden een week eerder tegen Meeuwenplaat – ging voortvarend van start. Binnen twee minuten zette Van der Ent aanvalsleider Weeda voor het doel en vanaf de rand van het strafschopgebied beteken dat maar een ding: de tegenstander kan aftrappen (0-1). Na een kleine twintig minuten spelen kwam Kevin van Veen na goed doorzetten in scoringspositie. De doelman van de gastheren kon ternauwernood redding brengen.

Net als een week eerder probeerde de equipe van Henri van Zeist de tegenstander het voetballen moeilijk te maken en zo ontstond ook de 0-2. De Groote veroverde de bal op links en combineerde met Van der Ent richting het vijandige doel. Laatstgenoemde kreeg een afgemeten voorzet en wist daarop de marge te verdubbelen. Nog voor de theepauze moest Maasstad met tien man verder, toen de agressie buiten een duel om werd gebotvierd op een van de WCR-aanvallers.

Ondanks het overtal was de beginfase van het tweede bedrijf voor Maasstad, dat bewees over de nodige voetballende kwaliteiten te beschikken. Enigszins geholpen door de arbiter volgde niet veel later een strafschop. Giovanni Hagendoorn toonde zich echter van zijn beste kant en keerde de elfmetertrap. Kort daarna wees de scheidsrechter opnieuw naar de stip, ditmaal was het wel raak: 1-2. Op de weg terug naar de eigen helft kreeg de doelpuntenmaker van Maasstad zijn tweede gele kaart, nadat hij in botsing kwam met een van de WCR-spelers.

Hierdoor leek WCR weer wakker te worden en liet het de opponent vervolgens kansloos. De Groote bekroonde zijn prima wedstrijd door eerst de 3-1 binnen te werken en vervolgens de 4-1 van Movsesjan voor te bereiden, waarna de leidsman voor het eindsignaal floot. Op die manier leverde het weerzien met Leandro Cardoso – die eenmaal op de paal schoot – drie punten op.

Door de overwinning staat WCR op doelsaldo tweede achter Hermes DVS. In totaal staan er vijf ploegen op vier punten. Volgende week treedt WCR in eigen huis aan tegen Blijdorp, dat de zesde plek bekleedt. Er zal om 14:00 uur worden afgetrapt.

 

Share
Filed in: alle berichten

You might like:

Rouwkaart Cor van Overbeek Rouwkaart Cor van Overbeek
WCR verliest wederom één van haar iconen WCR verliest wederom één van haar iconen
Carnaval bij WCR Carnaval bij WCR
Uitnodiging nieuwjaarsreceptie Uitnodiging nieuwjaarsreceptie

Leave a Reply

Submit Comment

© 2019 RKSV WCR. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.