WCR (zo) laat punten aan Blijdorp

RHOON – WCR (zo) heeft deze speelronde in eigen huis geen punt(en) weten te pakken tegen Blijdorp. De bezoekers ontsnapten op sportcomplex De Omloop met 2-3. Namens de thuisploeg kwamen Frank Weeda en Mitchel Keikes tot scoren.

image

WCR had het in de openingsfase moeilijk tegen de fysiek sterke opponent. Daarbij kwam dat de arbiter de spelregels zeer nauwkeurig hanteerde. Met amper tien minuten op de klok werd WCR-goalie Giovanni Hagendoorn bestraft vanwege het feit dat hij de bal (een) enkele tel(len) langer in de handen had dan zes seconden. De indirecte vrije trap werd benut: 0-1.

De formatie van Henri van Zeist toonde veerkracht door snel op gelijke hoogte te komen. Chemano Cruden werd onreglementair afgestopt in het strafschopgebied en Mitchel Keikes velde het vonnis. Ook de Rotterdammers bleven de Rhoonse achterhoede bestoken met lange ballen en kwamen ze kort na de gelijkmaker van WCR wederom op voorsprong.

De beurt was vervolgens weer aan WCR, dat Jeremy van der Ent op rechts zag doorkomen en Frank Weeda bediende met een lage voorzet. De Blijdorp-doelbewaker had nog wel antwoord op de eerste poging van Weeda, maar laatstgenoemde kon al liggende op de grond met – uiteraard – het hoofd de 2-2 binnenwerken.

Voor rust kwamen de Geel-Blauwen haast op 3-2, toen een vernuftig stiftje van Van der Ent over de doelman maar ook nipt over het doel verdween. Na de rust bleef het spel op een neer golven en werden de nodige gele prenten uitgedeeld. Een kwartier voor tijd moest Blijdorp met tien man verder, nadat de aanvallende middenvelder heftig reageerde op een met geel bestrafte charge van een WCR-verdediger.

Ondanks (of misschien juist door) het ondertal kon Blijdorp kort voor tijd uit de counter de 2-3 maken, waarna ook WCR even later met een man minder verder moest na een rode kaart voor Jeffrey van Veen. Vanwege een handsbal ontvingen de gastheren nog een tweede strafschop, ware het niet dat deze net langs de verkeerde kant van de paal naast het doel ging.

Na afloop werd bekendgemaakt dat Kevin de Groote een week eerder was verkozen tot Man van de Wedstrijd en dat deze eer ditmaal ten viel aan Frank Weeda. In de komende speelronde treft WCR in Slikkerveer een oude bekende, waartegen in het verleden meermaals spannende duels zijn uitgevochten. In Ridderkerk zal de bal om 14:00 uur aan het rollen worden gebracht.

Share
Filed in: alle berichten

You might like:

Rouwkaart Cor van Overbeek Rouwkaart Cor van Overbeek
WCR verliest wederom één van haar iconen WCR verliest wederom één van haar iconen
Carnaval bij WCR Carnaval bij WCR
Uitnodiging nieuwjaarsreceptie Uitnodiging nieuwjaarsreceptie

Leave a Reply

Submit Comment

© 2019 RKSV WCR. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.